מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה שקשה לה לדווששני15/05/2013
שלום ד"ר,
יש לי ילדה בת 5 שנים ושלושה חושדים.
היא אוהבת לרוץ הרבה ולהשתולל.
בגיל 3 קנינו לה אופניים עם 2 גלגלי עזר.
ניסיתי ללמד אותה לרכב, אבל מעולם זה לא צלח, כי אין לה כוח לדווש.
השנה היא קצת השתפרה, היא מצליחה לדווש רק על משטח ישר לגמרי, אבל היא נוסעת לעט ולא מהר כמו שאר הילדים. כי אין לה כוח לדווש מהר.
אם יש זווית ממש קטנה, היא נתקעת ואין לה כוח להניע את האופניים.
האמת שלי זה נראה כמו עצלנות. אני לא מבינה מה כל כך קשה לה.
היום כשהיא הייתה על האופניים, היא ממש בכתה שהיא לא מצליחה להתקדם.
בגלל שהיא אוהבת הרבה להשתולל, לרוץ ולקפוץ אני לא מבינה אם יש לה באמת בעיה או שהיא עצלנית, כי אופניים דורשים טיפה כוח.
האם את חושבת שיש כאן בעיה ואין ניתן לפטור אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שקשה לה לדווש - תגובה
15/05/2013שני שלום,
כפסיכולוגית ילדים, אינני מסכימה עם ההגדרה של "עצלנית". אני חושבת שכל ילד רגיל רוצה לנסות ולהצליח בכל פעילות, באופן טבעי. אבל יש ילדים, כמו גם אנשים, שאינם מוצלחים בתחומים מסויימים. זו איננה ממש בעייה, אבל זה תלוי בכישורים מסויימים שאין לכל ילד, כמו למשל גמישות גופנית, או במקרה של רכיבת אופניים - אולי יכולת שמירה על שיווי משקל ??? אולי קואורדינציה של ידיים ורגליים ??? גם אני זוכרת את עצמי מתקשה מאד כילדה במשימה הזו !
אפשר להתייעץ עם מורה להתעמלות, או פיזיותרפיסטית אם זה מאד חשוב לך. ואם לא - גם לא נורא בעיני.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)