ילדה שקשה לה לדווש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שקשה לה לדווש
    שני
    15/05/2013

שלום ד"ר,
    יש לי ילדה בת 5 שנים ושלושה חושדים.
    היא אוהבת לרוץ הרבה ולהשתולל.
    בגיל 3 קנינו לה אופניים עם 2 גלגלי עזר.
    ניסיתי ללמד אותה לרכב, אבל מעולם זה לא צלח, כי אין לה כוח לדווש.
    השנה היא קצת השתפרה, היא מצליחה לדווש רק על משטח ישר לגמרי, אבל היא נוסעת לעט ולא מהר כמו שאר הילדים. כי אין לה כוח לדווש מהר.
    אם יש זווית ממש קטנה, היא נתקעת ואין לה כוח להניע את האופניים.
    האמת שלי זה נראה כמו עצלנות. אני לא מבינה מה כל כך קשה לה.
    היום כשהיא הייתה על האופניים, היא ממש בכתה שהיא לא מצליחה להתקדם.
    בגלל שהיא אוהבת הרבה להשתולל, לרוץ ולקפוץ אני לא מבינה אם יש לה באמת בעיה או שהיא עצלנית, כי אופניים דורשים טיפה כוח.
    האם את חושבת שיש כאן בעיה ואין ניתן לפטור אותה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שקשה לה לדווש

הוספת תגובה

• ילדה שקשה לה לדווש - תגובה

15/05/2013

שני שלום,
    כפסיכולוגית ילדים, אינני מסכימה עם ההגדרה של "עצלנית". אני חושבת שכל ילד רגיל רוצה לנסות ולהצליח בכל פעילות, באופן טבעי. אבל יש ילדים, כמו גם אנשים, שאינם מוצלחים בתחומים מסויימים. זו איננה ממש בעייה, אבל זה תלוי בכישורים מסויימים שאין לכל ילד, כמו למשל גמישות גופנית, או במקרה של רכיבת אופניים - אולי יכולת שמירה על שיווי משקל ??? אולי קואורדינציה של ידיים ורגליים ??? גם אני זוכרת את עצמי מתקשה מאד כילדה במשימה הזו !
    אפשר להתייעץ עם מורה להתעמלות, או פיזיותרפיסטית אם זה מאד חשוב לך. ואם לא - גם לא נורא בעיני.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו