מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן שנה ושבעה חודשיםחלי16/05/2013
שלום, יש לי תינוק מקסים בן שנה ושבעה חודשים.
תחילה אספר מה הוא עושה ואחר כך אספר מה בעצם מפריע לי.
אז כך: יש לו אוצר מילים די גדול שקשה לי ליספור מעריכה כמה עשרות מילים (חלקם די משובשות כמובן) כמו: אמא, אבא, סבא, סבתא, שמות אחיו, אף פה, סנטר, עין, אריה, חתול, שטיח, בלון, ספה, ציצי, רגל, יד, תבור ועוד מלא.
חוזר ומנסה לחקות חלק מהמילים שאני אומרת, משלים סופי מילים מסיפורים שאני מספרת ומשתתף כמו למשל: בסיפור מעשה בחמישה בלונים מחכה שאגיע לבוםםם הבלון התפוצץ, ועושה את זה בעצמו, עושה המון קולות של חיות כשמבקשים ממנו.
משחק איתנו בכדור ומוסר למי שמתבקש עם קשר עין, בונה איתנו מגדלים וכשמגיעים למעלה אומר ומצביע למעלה.
מבין הוראות אם כי לא תמיד מבצע כמו: תן לי, זרוק לפח, תביא ספר, תסגור את הדלת, בו לאמבטיה (מיד הולך) בו נלך לטיול ( רץ לעגלה) ועוד כל מיני.
מחקה תנועות, מצביע, ידיים למעלה, לגלגל ידיים, כפיים, נותן נשיקות ומחבק, אוהב ששרים לו ומספרים סיפורים ומאוד מקשיב, ובכלל כל היום מחפש אותי בבית ואומר אמה אמה.
מה כן מפריע לי ואנני יודעת אם זה בעיה.
לא סופר תקשורתי כלומר אוהב אנשים את סבא וסבתא אבל אנשים זרים לרוב לא מתייחס ואם מתייחסים אחיו בורח אליי ומתחבא.
לא משתמש גדול בגסטות לא מהנהן בראשו לכן ולא וגם לא אומר, חייבת לציין שכשלא רוצה משהו מזיז עם היד מה גם שרחש את הגסטה של לא ופתאום היא נעלמה בשבועות האחרונים, לא עושה בואי עם היד וממעט בעשיית שלום עם היד אפילו שמבין את המשמעות רק שממש מבקשים תעשה תעשה לפעמים עושה.
על אף אוצר מילים לא קטן שיש לו לא משתמש במילים: כן, לא, בואי, עוד,די, תני לי, קחי ועוד על אף שאני מנסה ללמדו אם אני לא טועה אילא מילים תיקשורתיות על אף שמאוד ניראה תיקשורתי איתנו ויש קשר עין טוב.
סליחה מראש על האורך, מה דעתך לאור נסיונך?
מודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף ואחרון...
חלי16/05/2013עדיין לא אחל להישתמש בצרופי מילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף ואחרון... - תגובה
16/05/2013חלי שלום,
לפי תיאורך, יש לך ילד תקין ונורמלי, ואינני רואה סיבה לדאגה. אולי הוא ביישן מעט, ולכן מסתייג מזרים, או אנשים שאיננו רואה באופן תכוף. לגבי ג'סטות - לא כל ילד וגם לא כל מבוגר משתמשים בג'סטות. ובעניין צרופי מלים - עוד מוקדם.חכי.
תהני ממנו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)