בירור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בירור
    ש
    20/05/2013

לד"ר יוכי שלום רב :
    יש לי שני ילדים אחד בן חמש וחצי והשני בן שנתיים וחודש -הוא לא נמצא בגן ,הם חברים מאוד טובים ואוהבים אחד את השני ,אבל יש משהו שמאוד מעיק עלי עם התנהגותו של הבן הקטן בן השנתיים וחודש ,הוא יכול לשחק מאוד יפה עם אח שלו ופתאום לזרוק עליו חפץ בלי שום סיבה שנראית לעין ,הוא מכה אותו הרבה (את הבן הבכור )שוב לא מסיבה ששמנו לב אליה ,אנחנו מראים אהבה לשניהם ,הוא עושה זאת גם לילדים אחרים ,השאלה שלי היא איך אני אמורה להגיב לזה?כי כאשר אני כועסת עליו הוא צוחק , לפעמים מפסיק ולפעמים לא .
    שאלה נוספת שלי לגביו היא :
    הוא מאוד אוהב לזרוק דברים ,אם יש משהו על השולחן הוא חייב להעיף אותם משם או ממקומות אחרים שאנחנו שמים בהם דברים (זה קורה גם אצל הסבתות ),האם התנהגויות אלה הם נורמטיביות ? וכיצד אנחנו צריכים להגיב ?
    אני רק אציין שהוא מדבר אבל לא משפטים ארוכים קצרים מאוד ,הוא כמובן מבין הכל
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בירור

הוספת תגובה

• בירור - תגובה

21/05/2013

שלום אמא יקרה,
    תופעת המכות, וכן תופעת הזריקה של חפצים ידועה מאד בגיל הצעיר ונחשבת שלב נורמטיבי בהתפתחות. אנחנו חושבים שהמכות הן דרך תקשורת של הילד הצעיר, לפני שהדיבור הופך להיות דרך התקשורת המקובלת, וזריקת חפצים - היא דרך של הילד ללמוד את העולם, ללמוד על טיבם של דברים (הצליל שנוצר, אם נשבר או לא, וכד').
    אני מניחה שלו הילד היה בגן, היה לומד מהר יותר מה מותר ומה אסור במסגרת חברתית. אבל גם בבית, את בהחלט צריכה להגיב בהבעת כעס, גם בטון הדיבור שלך, וגם בהבעת פנייך, כדי שהילד יבין שזו התנהגות לא מקובלת.
    כל טוב, בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו