מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד''ר יוכי שלוםאני28/05/2013
ילדה בת 4 ללא אחים,יש רגעים של אהבה ,או עייפות
שהילדה תופסת אותי חזק בפנים ביידים בגוף ,פעם זה היה נשיכות קטנות
שהיא מפשרת את זה ''ביס מאהבה''[היום כבר אין את זה]
אני כאמא שלה לא עושה לה שום כאב מאהבה,ולא הסביבה שהיא נמצאת בה
כמובן שאני מסבירה לה שזה לא נעים ,אפילו אמרתי לה שאמא תהיה זקנה כי היא מקמטט לי את הפנים [ואז היא נכנסה לזה לא לא רוצה שתהיה זקנה,ושואלת אותי [היא לא יודעת זמן] מחר תהיה זקנה?]
ברור לי שהדבר יחלוף לו
יצא שמישהו ראה שהיא מרביצה לי בפנים ,ואמר לי ,את לא צריכה להסכים להתנהגות הזו
השאלה שלי ,מה נכון לעשות ,מה עדיף ,מה כדאי
לא ממש אכפת לי מאיפה זה בא לה ,גם לזה אין תשובה מדויקת
אבל רוצה עזרה מימך
תודה יוכי
ותמיד אני רוצה לכתוב לך כמה את אישה מקסימה סבלנית,וחכמה
שהיה לך רק טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד''ר יוכי שלום - תגובה
29/05/2013שלום אמא יקרה,
אני משערת שזו תגובה של רגש חזק, שהילדה מביעה, עקב עייפות, או חוסר בטחון וכד'.
אני מניחה שבגילה, קשה לה להסביר זאת במלים או לבטא עצמה.
את בהחלט יכולה, ואפילו צריכה לומר לה, שאת מבינה שהיא אוהבת אותך, אבל זה לא נעים לך, ויש דרכים אחרות לבטא אהבה, למשל חיבוק, או לטיפה. את יכולה גם להדגים לה למה הכוונה, ולתת לה להרגיש מה לא נעים, כי זה חזק מדי, ומה כן נעים. כך היא תלמד, גם כלפי אחרים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יוכי
יונית30/05/2013תודה על התשובה אעשה את הדבר בעדינות רבה .
ד''ר יוכי ,יש מצב שאם אסביר , או אדרוש ממנה ,להפסיק או לשנות גישה
שאני יכולה לעשות לילדה איזה נזק רגשי
כגון שאני עצרת לה סוג של צורך ,או חוסמת אותה רגשית לעתיד לבוא
או מלמדת אותה שצריך לישלוט ברגשות
נכון שהרצון שלי שהיא לא תעשה את זה ,אבל אם הדבר בא על חשבון האישיות
אעדיף להמתין עד שהדבר יחלוף
ואוו נראה שנכנסתי ללוף בנושא
מזל שיש אותך ,לחידוד האחרון בנושא
תודה וליל מנוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יוכי - תגובה
30/05/2013יונית שוב שלום,
אינני חושבת שהשמת גבול פוגעת באישיות הילד או עלולה לגרום לו נזק, בוודאי כשזה נעשה במחשבה ובצורה מסודרת, לגבי עניין ספציפי. רק כך הילד יכול ללמוד.
נראה לי שקשה לך בעניין זה, ואולי הדבר הראשון שאת צריכה לעשות הוא לשכנע את עצמך שזה בסדר, שאת אמא טובה ומסורה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יוכי
יונית30/05/2013תודה על התשובה ,
אני בטוחה שאני אמא טובה ,אבל יש טובה עם ידע ואינטוציה גבוהה
כול אמא משתדלת לעשות את הטוב ,אבל מבלי לילמוד זה לא בדיוק עובד
אין סוף ללימידה וגם אני מבינה שאין דבר מדיוק
וידע זה כוח
לכן ממש טוב לדעת שיש אנשים שיכולים להעביר את זה ,[ד''ר יוכי כמובן עבורי מאוד]
אין סוף לשאלות שלי ,וראיתי שאנשים רואים שזה טוב ממשכים לשאול שאלות
למדתי גידול ילדים ,,ופסיכולוגיה ילדים ,וקראתי המון ספרים
אבל זה לא מספיק ידע
אעשה כמבון את מה שאמרת לי ,והשתמש בחושים שלי למצב
ויש לי שאלה נוספת בקשר להתנהגות שלי לילדה
בדרך כלל שהילדה רוצה עוד סוכריה או חטיף ויודעת שלא מגיע לה
אז היא מדברת בדיבור של תינוקת וחנופה
ובדרך כלל אני לאחר פעמיים שהיא מבקשת
אני נותנת לה את מה שהיא מבקשת
אני רואה בזה ביטחון עצמי ליילדה שתגדל ,ותבין שלפעמים בכדי לקבל משהו בחיים
שלא מגיע זה אפשרי דרך בקשה נוספת
האם החשיבה שלי נכונה?
או האם אני צריכה להראות לה את המציאות ,שתדבר בצורה בוגרת כמו שהיא?
מה נכון ?
יש לציין שרק לי היא עושה את זה ולא לאבא שלה ולא לאף אחד מהמשפחה
ולא לבת משפחה או ילדים אחרים שהיא משחקת איתם
שם צורת הבקשה שלה ממש שונה ,ללא שום חנופה ,ללא שום סוג של רחמים
מה גם שהיא מבינה שאותי היא יכולה ''לסובב' שאני חושבת שזה טוב
טוב חזרתי על עצמי יותר מידי
מעבירה עלייך יום טוב ד''ר יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יוכי - תגובה
30/05/2013יונית היקרה,
כל דבר אפשר לפרש בכמה דרכים. זה שאת נותנת לילדה מה שהיא רוצה אחרי פעם שנייה שהיא מבקשת, הילדה יכולה להבין את זה שאת מוותרת לה, ותמיד היא תקבל מה שהיא רוצה אם היא תתעקש ותנדנד.
צריך להיות עקביים עם ילדים. אם אמרת פעם ראשונה "לא", ואת חושבת שזה נכון, יותר טוב שתעמדי על שלך ולא תוותרי, כדי שהילדה תלמד שאת עקבית, ולא יעזור לה אם "תתחנף", או תתפנק. במיוחד כשמדובר בדברים לא רצויים, כמו אכילת ממתקים, וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייר יוכי
יונית31/05/2013נכון את צודקת במאה אחוז זו דרך של חינוך ידועה וברורה לי מאוד ללא צל של ספק לגבי רוב הכלל
אני יוצאת מהכלל אני מעל הנורמה בחשיבה
וקצת מפותחת לעתיד לבוא של הילדה [שהנושא הוא שהיא תילמד חוק ברזל מי שאוהב נותן ,כמו אחד ועוד אחד זה שתיים ].
אולי קשה לענות לי בדרך,אבל אפשרי כי זה ספסיפי להתנהלות שלי,,התשובה בפורם היא שלי ולא של אמא אחרת
יש הרבה הורים שיש להם ילדים ואין להם את הידע או זמן הקרבה למען הילד
פה מדובר במקרה שונה ,של גידול ,לי יש זמן וסבלנות ונתינה ללא הגבלה מהעולם
וידע רב [ושנורמה או סטיסטיקה לא תמיד נכונה או מדיוקת ]
בכול דבר בחיים יש רמות ודרגות של בנושאי החיים [אהבה ,קריירה,כספי,בריאותי]
כן וכולם רוצים להיות מאושרים ומוצלחים ו''כו
אבל רוב האנשים שמגדלים ילדים ,הילדים שלהם בגיל צעיר נסחפים לפגיעה רגשית מהעולם [כגון אהבה נכזבת ,אם זה מחברה או חבר או עבודה ו''כ]
אדם רצוי שיהיה ליד אנשים שאוהבים אותו ,ולא ילך שולל,
איך הילד ידע לבחור ולדעת מה זו אהבה או נתינה של אמת [,אם לא יתנו לו להרגיש או לחוות את התחושה הזו?[שם אין רמזור אדום ]
ונכון שגם הוא חווה חוויות שהוא ראה סביבו של אנשים מוצלחים או לא[שזה גם משפיע
אבל חינוך טוב נמדד שהילד יוצא מהבית ,לא שהוא בתוך הבית
יש חינוך ויש אילוף שזה 2 דברים שונים לגמרי
אני לא מורה ולא ד''ר ,אבל אני מלמדת ילדים בגיל 6\7\8
שציוני המבחנים שלהם הוא 0 ,ויש מבנהם שהובחנו בבעיות [ריכוז למידה],ואמרו להורים שהם צריכים רטלין,ואני יושבת עם ילד כזה יומים כול יום שלוש שעות אם הפסקות לפי הצורך ,לפני מועד המבחן והילד מקבל ציון 100
לא אחד ולא שתיים הצלחתי 100 אחוז הצלחה לא 70
75
וממש קל ופשוט להבין שזה לא הילד זה ההורים שלו שאין להם [ידע סבלנות נימוס כבוד ו''כו]וכמובן שאני צריכה להכיר את ההורים ולראות איך הם מתנהגים עם הילד בטבעי בכדי להצליח לעבוד איתו
אבל שמדובר בבת שלי העיניין קצת שונה כי אני רוצה הצלחה יותר מפותחת לתת לה הצלחה שלא כתובה בגוגל [הבנה שמעל הבינה ]
אבל מכוון שאני פה לבד ולא כול אדם יכול להבין אותי ברמה האישית ,אז רק איתך אני יכולה להתייעץ ,
וכן אני אמא שאין לה גבולות בדברים מסוימים לגבי הילדה
כגון - רק אני נותנת לה לחטט באף ולאכול את הנזלת שלה,ולא אומרת לה איככס מאמינה לה שזה טעם[אבל רק בלילה שהיא לבד במיטה[ויש הסכם שהוא ברור]
צבעי געש על הידים למרוח בכייף
להבין אתה ולא לכעוס אם נפל נשבר משהו,אפילו להגיד לה לא קרה כלום[אבל כמובן שזה לא קרה בכוונת זדון]
וכמובן שאני אומרת לה הרבה לא ,אבל בנסיבות אחרות ,שאי אפשר לתת מה שהיא רוצה ,כי יש זמן לכול דבר ,ואני מסבירה לה את זה יש זמן לכול דבר ,כגון היא רוצה לצחצח שיניים באמבטיה ,ואני לא נותנת לה ,כי מצחצחים שיניים לאחר ארוחת ערב לפני שינה ,או שצריך לצאת מהבית שיש זמן מסויים ,ואי אפשר לעשות בזמן הזה דברים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום טוב
יונית05/06/2013גם ללא תשובה זו תשובה
כול טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)