ילד בן שנה ושמונה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנה ושמונה...
    יעלי
    31/05/2013

שלום רב-
    יש לי ילד בן שנה ושמונה חודשים, יכול להעסיק את עצמו הרבה זמן לבד, מדבר, סופר עד 10 (לימד את עצמו), מזהה את הצבעים,מצביע על דברים (מראה לי אוירון בשמיים), אומר ביי-ביי, מאכיל את הבובות, מספר לי שהחמור עצוב, ואף עושה פרצוף עצוב כשאני שואלת איך החמור עצוב... אוהב מאוד ספרים, סיפורים, מכוניות וטרקטורים.
    נמצא עדיין איתי בבית, וכרגע אני בהריון כך שהוא בינתיים בן יחיד אהוב ומתוק ביותר.
    התחלנו ללכת לפיזיותרפיה מכיוון שעדיין לא הולך, ואתמול, בפגישה השלישית הפיזיותרפיסטית אמרה משהו על כך שנדמה לה שהוא לא יוצר איתה מספיק קשר עין, והיא לא בטוחה אם זה בגלל ביישנות או מסיבות אחרות. הוא כן אמר לה מה הוא רוצה, אבל לא אמר "תני לי", ולא הביט בה.
    עם קשר או בלי קשר המליצה על בדיקה של רופא התפתחותי.
    נלחצתי מאוד!!!!!
    אני יודעת שהילד מאוד ביישן, נרתע מזרים, אבל למשל עם סבים, בני דודים ואנשים שהוא כבר מכיר הוא מדבר, משחק, מצחיק, ומתפנק...
    מבקש שאתקשר לספר לסבתא איך הוא אוכל יפה, ועוד....
    האם היא חושדת באוטיזים? מה בודק איבחון אצל רופא התפתחותי....? לא ישנתי כל הלילה מרוב דאגה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה ושמונה...

הוספת תגובה

• ילד בן שנה ושמונה... - תגובה

31/05/2013

יעלי שלום,
    טוב שהמליצו לך על בדיקה של רופא התפתחותי. אינני חושבת שמישהו חושד באוטיזם, אבל מדובר בילד, שיש לו איחור בשני תחומים התפתחותיים : גם מבחינה מוטורית, וגם מבחינה שפתית. לכן חשוב לראות אם אין חלילה איזו בעייה יסודית. רופא התפתחותי בודק את הילד מבחינה גופנית, נוירולוגית, וגם מתרשם מרמת ההתפתחות השכלית, השפתית וההבנה. גם אם את דואגת, וזה טבעי ומובן, עדיף לעשות את הבדיקה ולדעת בבירור. בואי נחשוב שהכל יהיה בסדר.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה שפתית???

יעלי
    31/05/2013

נראה לי שיש לנו אי הבנה, הוא מדבר מעולה, יש לו אוצר מילים רחב מאוד...למה את חושבת בעיה שפתית? מה גורם לך לחשוד בזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה שפתית??? - תגובה

01/06/2013

יעלי שוב שלום,
    קשה ליצור הערכה על בסיס התיאור בפורום, ולכן אני נזהרת מאד, אבל ייתכן פעמים רבות שילד מתקשה בתקשורת בגלל קושי שפתי.
    מכל מקום, כדאי שיראה אותו עוד איש מקצוע, בוודאי רופא התפתחותי מומחה, ויביע את דעתו.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו