מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן שנה ושמונה...יעלי31/05/2013
שלום רב-
יש לי ילד בן שנה ושמונה חודשים, יכול להעסיק את עצמו הרבה זמן לבד, מדבר, סופר עד 10 (לימד את עצמו), מזהה את הצבעים,מצביע על דברים (מראה לי אוירון בשמיים), אומר ביי-ביי, מאכיל את הבובות, מספר לי שהחמור עצוב, ואף עושה פרצוף עצוב כשאני שואלת איך החמור עצוב... אוהב מאוד ספרים, סיפורים, מכוניות וטרקטורים.
נמצא עדיין איתי בבית, וכרגע אני בהריון כך שהוא בינתיים בן יחיד אהוב ומתוק ביותר.
התחלנו ללכת לפיזיותרפיה מכיוון שעדיין לא הולך, ואתמול, בפגישה השלישית הפיזיותרפיסטית אמרה משהו על כך שנדמה לה שהוא לא יוצר איתה מספיק קשר עין, והיא לא בטוחה אם זה בגלל ביישנות או מסיבות אחרות. הוא כן אמר לה מה הוא רוצה, אבל לא אמר "תני לי", ולא הביט בה.
עם קשר או בלי קשר המליצה על בדיקה של רופא התפתחותי.
נלחצתי מאוד!!!!!
אני יודעת שהילד מאוד ביישן, נרתע מזרים, אבל למשל עם סבים, בני דודים ואנשים שהוא כבר מכיר הוא מדבר, משחק, מצחיק, ומתפנק...
מבקש שאתקשר לספר לסבתא איך הוא אוכל יפה, ועוד....
האם היא חושדת באוטיזים? מה בודק איבחון אצל רופא התפתחותי....? לא ישנתי כל הלילה מרוב דאגה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה ושמונה... - תגובה
31/05/2013יעלי שלום,
טוב שהמליצו לך על בדיקה של רופא התפתחותי. אינני חושבת שמישהו חושד באוטיזם, אבל מדובר בילד, שיש לו איחור בשני תחומים התפתחותיים : גם מבחינה מוטורית, וגם מבחינה שפתית. לכן חשוב לראות אם אין חלילה איזו בעייה יסודית. רופא התפתחותי בודק את הילד מבחינה גופנית, נוירולוגית, וגם מתרשם מרמת ההתפתחות השכלית, השפתית וההבנה. גם אם את דואגת, וזה טבעי ומובן, עדיף לעשות את הבדיקה ולדעת בבירור. בואי נחשוב שהכל יהיה בסדר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה שפתית???
יעלי31/05/2013נראה לי שיש לנו אי הבנה, הוא מדבר מעולה, יש לו אוצר מילים רחב מאוד...למה את חושבת בעיה שפתית? מה גורם לך לחשוד בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה שפתית??? - תגובה
01/06/2013יעלי שוב שלום,
קשה ליצור הערכה על בסיס התיאור בפורום, ולכן אני נזהרת מאד, אבל ייתכן פעמים רבות שילד מתקשה בתקשורת בגלל קושי שפתי.
מכל מקום, כדאי שיראה אותו עוד איש מקצוע, בוודאי רופא התפתחותי מומחה, ויביע את דעתו.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)