משחקי ילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משחקי ילדים
    רונית
    13/06/2013

דר' יוכי שלום רב,
    בני בן 3 ו7 חודשים ובתי בת שנה ו11 חודשים.
    הילד הגדול בתקופה האחרונה מגלה ענין רב בחברים ואירוח חברים ואני אכן נרתמת למדימה ואנו מבלים עם חברים בקביעות דבר שגם מאוד חשוב לי .הענין הוא שכשהוא מבלה עם חבר נוסף הילדה הקטנה מרגישה לא קשורה כי כך הוא גורם לה להרגיש שהאורח הוא חבר שלו,הוא משחק איתו ואם היא לוקחת את המשחחק הוא חוטף לה אותו ומהיא אותו לחבר.
    מאוד חשוב לי לפתח כמה שיותר את ההתפתחות החברתית עם זאת מאוד חשוב לי גם שיידע שקודם כל משפחה ואחר כך חברים אשמח לקבל את חוו"ד המקצועית

דבר נוסף הילד הגדול באופי שלו הוא ילד עדין .קורים סיטואציות זהילדה הקטנה מרביצה לו והוא בוכה ואני מנחה אותו להחזיר לה אולי זה לא הכי חינוכי אבל חשוב לי שהוא יידע להתמודד עם סיטואציות כאלה בגם ,סיטואציות בהם אני לא יהיה שם כדי לנגן עליו

אודה לחוו"ד המקצועית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משחקי ילדים

הוספת תגובה

• משחקי ילדים - תגובה

13/06/2013

רונית שלום,
    אין תשובות חד-משמעיות לשאלותייך, ובהחלט ייתכן שאם תשאלי תקבלי כמה דעות ועצות, בכל נושא, ובמיוחד בתיווך בקשר בין ילדי המשפחה. זה לא פשוט !!!
    אומר לך מה דעתי : טוב לאפשר לכל ילד לפתח את מעגל החברים שלו, ללא התערבות האחים האחרים. זה נותן לילד תחושת של עצמיות ועצמאות, דווקא בנפרד מאחיו, תחושה של תחום ומרחב שהם שלו, בנפרד מהמשפחה, כפי שזה מתרחש בחיים. הייתי מציעה לך לעשות "הפרדת כוחות", ולהשתדל, כשמגיעים לילד חברים, לקחת את הילדה ולהעסיק אותה, כך שלא תפריע לו. חשוב גם ללמד את הבת, שיש לה גבולות, ולא תמיד היא יכולה להיות חופשייה ולהיצמד לאחיה.
    לגבי מריבות ומכות - צריך להעיר לשני הילדים שלא זו הדרך. אינני חושבת שנכון לתת לגיטימציה "להחזיר". עדיף לתת להם דוגמה לפתרון של שלום, אפילו אם פירושו לפעמים לקיחת החפץ משניהם.
    כל טוב, בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו