מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר גניםדניה15/07/2013
יוכי בוקר טוב,
יש לי ילדה שתהיה בת 3 בספטמבר, מאוד מפותחת לגילה גמולה כבר מגיל שנתיים ביום ובלילה, מתקשרת ברמה גבוהה ומאוד עצמאית.
אנחנו נמצאים בתהליכים לעבור למדינה אחרת. זה יכול לקרות עוד 3 חודשים, 6 שנה או במקרה הכי גרוע בכלל לא.
יש לי 2 אופציות לשנה הבאה, להעביר אותה לגן עירייה ואז במידה ונעבור להעביר אותה שוב למדינה אחרת,
או להשאיר אותה בגן שלה אך עם שנה מתחתיה (רק כמה מחבריה נשארים גם).
אינני יודעת מה לעשות,
אם אעביר אותה לגן עירייה ונעבור מדינה אלו יהיו 2 מעברים רציניים בכמה חודשים,
אך אם לא אעביר אותה ובסוף לא נעבור היא תשאר שנה שלמה עם ילדים הקטנים ממנה בכמעט שנה בגיל... וזה מאוד יעכב אותה.....
אשמח לעצתך המהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גנים - תגובה
15/07/2013דניה שלום,
את מעלה שאלה קשה, משום שהתשובה צריכה להיות תלוייה במידה רבה באופי הילד. אם זו ילדה "זורמת", שמנסיונכם מסתגלת בקלות לשינויים ומעברים בחיים, הייתי מכניסה אותה לגן עירייה ללא ספק. חשוב שתהייה עם בני גילה, ותתפתח יפה.
מאידך, אם מדובר בילדה שמגיבה בחריפות לכל שינוי, הייתי בוחרת להשאיר אותה בגן שלה.
מצד שלישי, המעבר לארץ אחרת הוא בכל מקרה "שוק" עבור הילד, בשל השינוי הדרמטי : גם ובעיקר - שפה אחרת, תרבות ומנהגים אחרים, הרגלים אחרים, כך שאולי אין צורך להתרגש מהמעבר גן בארץ, ובכל מקרה - להכניס אותה לגן עיריה.
בהצלחה !
נסי להקל על המעבר בכך שתכירי לה אולי 2-3 ילדים מהגן החדש, עוד בתקופת הקיץ. וכן - לכי איתה אל הגן החדש כמה פעמים. ראשית, שתכיר את הדרך ואת המקום. אולי אפילו פתוח שם, אולי מתקיימת שם קייטנה, ותוכלי להיכנס איתה פנימה ולהראות לה את המקום. כך, בתחילת השנה, המקום לא יהיה זר עבורה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)