נקיפות מצפון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקיפות מצפון
    ענת
    17/07/2013

שלום לך,

יש לי ילד בן שנתיים וחצי והוא מתוק ומקסים אבל בגיל של לבדוק את הגבולות, לגלות עצמאות וכו'.. לפעמים קשה לי עם זה ואני צועקת עליו ומשדרת חוסר סבלנות.
    למשל בלילה כשאני משכיבה אותו לישון- הוא יוצא ממיטת התינוק פעם אחר פעם ומגיע לידי, אני אומרת לו לחזור למיטה ואפלו שחוזר הוא יוצא שוב ושוב. ואז אני מרגישה שאחרי יום שלם של טיפול וכו' אני עייפה ורוצה קצת את השקט שלי ואני מתעצבנת עליו..
    ואח"כ כשהוא נרדם אני מתחילה לבכות שאני אמא רעה וחסרת סבלנות.. וזה גורם לי להרגיש רע רע רע! אני רוצה שתהיה לי סבלנות אין סופית וזה לא מצליח... :(

מה אני אמורה לעשות?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקיפות מצפון

הוספת תגובה

• נקיפות מצפון - תגובה

17/07/2013

רחלי היקרה שלום,

אל תכעסי על עצמך. ראשית, אף אחד לא מושלם, שנית, אי אפשר שתהייה סבלנות אין-סופית ! ושלישית - זה עדיף לילד, שאמא לא מושלמת. כך בדיוק הוא לומד מה הגבול !.
    צריך להיות נוקשים, ועקביים, ולשדר כעס, כדי שהילד יבין שזו התנהגות לא רצוייה. להיפך : יש שממליצים לסגור את דלת החדר של הילד, או את דלת החדר של ההורה, כדי למנוע מהילד בצורה הכי ברורה להגיע למיטת ההורה. אם תעשי זאת במשך שבוע, מובטח שהילד יפסיק.
    בפסיכולוגיה אומרים, שכל רגש של חמלה על מישהו אחר, צריך להתחיל עם רגש חמלה על עצמנו. מגיע גם לך לנוח, לקבל קצת פרטיות. שמרי על עצמך, בסופו של חשבון, הילד רק ירוויח מזה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו