איחור בדיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור בדיבור
    לימור
    02/09/2013

שלום לך,
    בני בן שנתיים ועשרה חודשים, התחיל גן טרום טרום חובה השבוע.
    התחיל לדבר בגיל שנתיים וארבעה חודשים מילים בודדות וממש לא היה ברור, נתן קפיצה מצויינת בדיבור והרחיב תוך 4 חודשים את עוצר המילים משמעותית, חוזר על כל מילה ומוכן ללמוד. הוא מחבר משפטים בני 3 מילים כמו 'חיבוק לאמא וגם לאבא' 'תני לי מיץ' 'שים לי דורה' 'יש לי פיפי' 'איפה אבא שלי' 'אביא לי איפון' (טלפון). שהוא אומר לי 'כוס קש' אני מסבירה לו שצריך לומר כוס עם קש והוא אומר אחרי עם ומנסה 'כוס עם קש' וגם מצליח.
    שהוא אומר לי 'שים לי דורה פה' אני אומר לו להגיד טלויזיה והוא כמן מצליח לומר 'שים לי דורה ויזיה'. .
    לציין שהוא בני הרביעי וגר בבית ובסביבה שמחה ורועשת. הוא מרכיב נהדר פאזלים, משחק יפה עם האחים שלו חברותי ומתקשר מצויין.
    הקפיצה שהוא נתן בדיבור ממש יפה ולכן אני לא ממש יודעת האם כדאי לפנות לקלינאית ?
    האם טעויות ההגוי שיש לו יכולות לעבור לבד? לדעתי חסר לו מילות חיבור/ קישור כמו עם ב' ל'
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחור בדיבור

הוספת תגובה

• איחור בדיבור - תגובה

03/09/2013

לימור שלום,
    יש כנראה איחור קל בהתפתחות השפה, אבל לאור ההתקדמות היפה שהילד עושה, לא נראה לי שיש צורך לפנות לקלינאית תקשורת. חכי עוד כמה חדשים. התייעצי עם הגננת, כדי שתאמר לך איך היא מתרשמת, יחסית לילדים אחרים.
    לגבי שיבושי היגוי - זה נורמלי וצפוי, וברוב המקרים, זה מסתדר עם הגיל.
    כל טוב, שנה טובה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו