מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור בדיבורלימור02/09/2013
שלום לך,
בני בן שנתיים ועשרה חודשים, התחיל גן טרום טרום חובה השבוע.
התחיל לדבר בגיל שנתיים וארבעה חודשים מילים בודדות וממש לא היה ברור, נתן קפיצה מצויינת בדיבור והרחיב תוך 4 חודשים את עוצר המילים משמעותית, חוזר על כל מילה ומוכן ללמוד. הוא מחבר משפטים בני 3 מילים כמו 'חיבוק לאמא וגם לאבא' 'תני לי מיץ' 'שים לי דורה' 'יש לי פיפי' 'איפה אבא שלי' 'אביא לי איפון' (טלפון). שהוא אומר לי 'כוס קש' אני מסבירה לו שצריך לומר כוס עם קש והוא אומר אחרי עם ומנסה 'כוס עם קש' וגם מצליח.
שהוא אומר לי 'שים לי דורה פה' אני אומר לו להגיד טלויזיה והוא כמן מצליח לומר 'שים לי דורה ויזיה'. .
לציין שהוא בני הרביעי וגר בבית ובסביבה שמחה ורועשת. הוא מרכיב נהדר פאזלים, משחק יפה עם האחים שלו חברותי ומתקשר מצויין.
הקפיצה שהוא נתן בדיבור ממש יפה ולכן אני לא ממש יודעת האם כדאי לפנות לקלינאית ?
האם טעויות ההגוי שיש לו יכולות לעבור לבד? לדעתי חסר לו מילות חיבור/ קישור כמו עם ב' ל'
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בדיבור - תגובה
03/09/2013לימור שלום,
יש כנראה איחור קל בהתפתחות השפה, אבל לאור ההתקדמות היפה שהילד עושה, לא נראה לי שיש צורך לפנות לקלינאית תקשורת. חכי עוד כמה חדשים. התייעצי עם הגננת, כדי שתאמר לך איך היא מתרשמת, יחסית לילדים אחרים.
לגבי שיבושי היגוי - זה נורמלי וצפוי, וברוב המקרים, זה מסתדר עם הגיל.
כל טוב, שנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)