תינוקת מפחדת מכל מי שאינו ההורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת מפחדת מכל מי שאינו ההורים
    אלה
    18/09/2013

שלום רב,
    יש לנו תינוקת בת 4.5 חודשים וכבר כחודש היא מפחדת מאוד ונלחצת מאנשים אחרים- זה כולל גם את הסבא והסבתא שאוהבים אותה מאוד ורואים אותה לא מעט. היא תמיד מחפשת אותנו ונרגעת על הידיים שלנו. כשלוקחים אותה או מסתכלים עליה יותר מידי היא פורצת בבכי מר.
    היא מאוד חברותית איתנו, מחייכת בפה גדול, תקשורתית, "מדברת" וגם יכולה לחייך ולדבר לסבתא וסבא ואנשים אחרים אבל רק כשהיא על הידיים שלנו וגם זה עד גבול מסויים
    אני מקבלת המון תגובות של : "היא מפונקת" ושזה לא תקין בגיל הזה לפחד כל כך..
    האם זה באמת לא תקין? איך אפשר לעבור לה להתגבר על הפחד?
    בנוסף בשלב מסויים אצטרך לחזור לעבודה ואני חוששת מאוד להשאיר אותה עם מישהו אחר שהוא איננו אני אם היא מגיבה בכזו קיצוניות גם לקרובים.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת "מפחדת"

ד"ר בן-נון
    18/09/2013

ענבל שלום,
    מקובל לחשוב, שגיל "חרדת זרים" מתחיל בערך ב-6 חדשים. אצלכם זה קצת מוקדם יותר. זה שלב נורמטיבי בהתפתחות, ובוודאי מטופש לומר שהילדה "מפונקת".
    אם תרצי לחזור לעבודה, תצטרכי אולי להרגיל אותו למטפלת או למשפחתון מאד בהדרגה ובסבלנות, אבל קרוב לוודאי שהיא תתרגל.
    כל טוב, שנה טובה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו