מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות גןשלי26/09/2013
שלום רב
ביתי בת 3 גדלה איתי בבית וזאת הפעם הראשונה שהולכת לגן
היא מאוד מתנגדת בוכה בהסטריה וגם בגן לא מצליחה להתגבר על כך והיא סגורה מופנמת ביישנית ולא משתפת פעולה, היא ממש בהסטריה מזה ובכל פעם שיוצאים מהבית היא בוכה בזעקות ״לא לגן״ וגם קמה בלילה לעיתים ואומרת לא רוצה גן
נורא כואב לי כי היא כן חברותית ומאז הגן יש לה חרדות שונות ומשונות כמו פחד להשאר לבד פתאום בחדר או כל מקום היא מבקשת ביחד אפילו למגלשה!
אני אמא שמאוד נוטה ללכת עם הרגש ובקלות יכולה לוותר על הגן ולהשאיר אותה בבית עוד שנה אך מאידך יש את הראש שאומר שזה לא צעד נכון, ובמקרה הזה אני נורא חבוטה עם עצמי איך לפעול??? ללכת עם הרגש או ללכת עם הראש?? האם מדובר בנזק לילדה באם תלך לגן ותפתח חרדות למיניהם או נזק בכך שתלך לגן בעוד כחצי שנה לערך??
אשמח מאוד לעזרה וכיוון
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות גן - תגובה
28/09/2013שלי שלום,
בוודאי שילד שנכנס לגן פעם ראשונה בגיל 3, ופוגש קבוצת ילדים שהם כבר מגובשים, ועצמאיים, נבהל ומגיב בחרדות. לכן איננו ממליצים להשאיר ילד בבית עד גיל 3, אלא להכניס אותו לגן בגיל הרבה יותר מוקדם. בעוד חצי שנה, זה יהיה עוד יותר קשה !
מאידך, הגן לא מזיק לה, להיפך - היא מקבלת שם ידע, והעשרה, ולומדת, כפי שאי אפשר ללמוד בבית.
גם לא הייתי נבהלת מן הבכי שלה. היא הרי לא באמת סובלת, חלילה. הייתי מבקשת את הגננת שתיתן לה מעט יותר תשומת-לב, וכן - שתצמיד לה ילדה שקטה וחביבה, שאיתה היא תשחק, מעין "חונכת" בהתחלה. אפשר גם להבטיח לה פרס קטן בכל יום שהיא לא תבכה.להערכתי, בתוך כחודש הילדה תתרגל, והתופעות יחלפו. וכולכם תצאו נשכרים מכך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)