מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות הילד כמעט בן שלושענת27/09/2013
שלום
הבן שלי בן שנתיים ו10 חודשים. בן בכור שנולד לו אח קטן לפני חודש.
יש כמה בעיות במטרידות אותי -
1. יש לו איחור שפתי, קשה לו להגות את הצלילים והמילים, יש לו אוצר מילים גדול והוא מחבר כמה מילים יחד אבל זה נשמע כמו ג'יבריש.
במקרה הטוב אני מבינה אותו ואחרים לא מבינים ובמקרה הרע גם אני לא מבינה.
הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת פעמיים בשבוע. ואנחנו מאוד מנסים גם בבית לעבוד איתו על זה.
מחודש לחודש יש שיפור ביחס לעצמו (שזה נותן תקווה) אבל ביחס לאחרים הוא בפיגור מאוד גדול (מתסכל לשמוע ילדים קטנים ממנו שמדברים כבר יותר יפה).
אני מאוד מודאגת!!! כבר לא יודעת מה אפשר לעשות מעבר למה שאנחנו עושים.
2. הוא מאוד רזה, מאז שהיה קטן היה קשה עם אוכל והיה באחוזים מאוד נמוכים במשקל. תמיד צריך לרדוף אחריו עם האוכל. בשנה הראשונה שלו בגן חלה במחלת הנשיקה ומאז היה חולה כל הזמן במשך חצי שנה וזה התבטא בין היתר בכך שירד באחוזונים במשקל ולא עלה בחזרה.
בנוסף הוא עדיין מבקש בקבוק עם מטרנה במיוחד כשהוא עייף או כשהוא קם מהשינה.
3. הוא עדיין מתעורר בלילה ומבקש בקבוק. זה הגיוני שבגיל הזה עדיין הוא מתעורר באמצע הלילה?
4. הוא עדיין לא גמול, מתעקש לא להוריד חיתול ומסרב בתוקף לשבת בסיר או בישבנון. הוא כבר רואה בגן ילדים יושבים על האסלה ועדיין כל ניסיון שלנו בכיוון גורם לו לצרוח שהוא לא רוצה. מה עושים?
חוץ מזה הוא ילד מקסים, חייכן, שמח, חברותי וכייפי. למרות בעיות השפה הוא משחק יפה עם חברים בגן וגם מחוץ לגן.
עוד פרטים חשובים - הייתה לו לשון קשורה שהתרנו בגיל חודש, הוא עבר ניתוח להסרת שקד שלישי לפני מספר חודשים ונולד לו אח קטן לפני חודש.
לאור כל הבעיות שפירטתי האם כדאי ללכת לרופא התפתחותי??
או שכל מה שתיארתי הוא נורמלי ואין צורך בבירור נוסף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות הילד כמעט בן שלוש - תגובה
28/09/2013נעמה שלום,
כל מה שאת מתארת הוא סביר ועדיין תקין בגיל שנתיים ועשרה ח'.
לגבי השפה - סבלנות ! אם יש שיפור מתמיד, המצב יתוקן, והילד ידבר נכון. הוא מטופל, וצריך לתת לכך זמן. וגם ההתפתחות הטבעית מקדמת.
לגבי אכילה - מבחינת המשקל, רק רופא הילדים יוכל לומר לך אם הילד בסדר, או צריך "תגבור". תלוי בבדיקות דם ובבריאות הכללית.
לגבי הבקבוק - בגילו ילדים בהחלט מבקשים בקבוק, במיוחד כשהם עייפים, זה מעין "מרגיע".
גם ההתעוררות בלילה היא תקינה לגיל זה, אפילו עד גיל 4..
וגם לגבי גמילה - זה בהחלט נורמטיבי. גם פה צריך סבלנות, וזה יגיע, עוד כמה חדשים, אולי עוד חצי שנה, זה עדיין בסדר.
היי רגועה. זה חשוב גם לך וגם לילד, ובאמת אין לך סיבה לדאגה !
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)