בן 1.4 לא מדבר ולא הולך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 1.4 לא מדבר ולא הולך
    שירן
    03/10/2013

שלום,

לבני בן השנה והאבעה חודשים יש כמה בעיות שמדאיגות אותי שמא מדובר בבעיה התפתחותית. לכל אחת מהבעיות בנפרד יכול להיות הסבר הגיוני ומניח את הדעת, אך בגלל שהן ביחד, זה מדאיג.
    קצת רקע עליי כאמא ועל הילד, זהו בני השני (הבן הראשון בן שנתיים וחמישה חודשים) ומן הסתם, בכל דבר התפתחותי אנו משווים אותו לבן הראשון. שני הילדים באותו גן בקבוצות גיל שונות. הקטן נכנס לגן לפני כשלושה חודשים, אחרי שהיה איתי בבית שנה וחודש.
    הילד מאוד תזזיתי ושובב, ב90 אחוז מאוד שמח וחייכני, מאוד קשור לאבא שלו, ונראה שהוא מאוד אוהב לשחק עם אחיו הגדול.

הבעיות:

1. הילד אינו מדבר כלל, המילה היחידה שהוא אומר היא אבא, אך אני לא חושבת שהוא בכלל מבין את המשמעות כי אלא בין הצלילים היחידים שהוא : אה,בה ומה. לעיתים הוא נשמע כאילו הוא מנסה להוציא צליל והוא נתקע איפשהו.
    2. הילד לא הולך, הוא עומד המון בתמיכה וזוחל בכל הבית במהירות מסחררת, אך מבחינת התקדמות להליכה, אני לא רואה התקדמות כבר 3 חודשים. לאחרונה הוא התחיל להסכים ללכת כשאבא שלו מחזיק לו את שני הידיים מעל הראש, אבל זה רק איתו.
    3. זה קשור לבעיה השנייה, אך מקריאת כתבות ופורומים, זו בעיה בפני עצמה. הילד עומד על קצות האצבעות, ככה נוח לו. מדי פעם הוא עומד עם כל כף הרגל אך לרוב זה על קצות האצבעות.
    4. הילד נושך אותנו, ההורים, ואת אחיו הגדול. עם אחיו הוא גם מושך בשערות כדי ל"השיג" את הנשיכה.
    5.זה נראה כאילו לא מעניין אותו שום דבר. עם הילד הראשון, קראנו ספרים, הלכנו לגן חיות והוא ממש התעניין. בשביל הקטן, ספרים נועדו לקרוע אותם וחיות לא מרגשות אותו.
    6. הילד מאוד היפראקטיבי, הוא לא מסוגל לשבת במקום לשנייה, ומחפש כל הזמן פרוייקט חדש להרוס. המצבים היחידם בהם הוא נרגע הם כאשר הוא רואה טלויזיה או מקבל בקבוק.
    7. הוא חוטף לעיתים קריזות של עצבים, יחסית קיצוניים, כשלא עושים משהו שהוא רוצה. לוקחים לו צעצוע לדוגמא.

הייתי רוצה לדעת, קודם כל, האם יחסית לגיל הזה כל התופעות האלה ביחד מדליקות נורת אזהרה גם לך, כאיש מקצוע?

האם עליי לחכות עוד, או לקחת אותו כבר עכשיו לטיפול מקצועי?

במידה וכבר עכשיו, לאיזה סוג טיפול/אבחון? קלינאי תיקשורת, פיזיותרפיה, אורטופדיה, רופא התפתחותי?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 1.4 לא מדבר ולא הולך

הוספת תגובה

• בן 1.4 לא מדבר ולא הולך - תגובה

03/10/2013

שירן שלום,
    כל הבעיות שאת מתארת הן נורמטיביות לגיל שנה ו-4 ח'. בגיל זה עוד נורמלי שהילד לא מדבר , ועדיין לא הולך. וגם שהוא עדיין לא מעוניין בנושאים מסויימים, כיוון שעדיין איננו מבין.
    יש הבדלים בקצב ההתפתחות בין ילדים, וכנראה שבנכם הראשון היה זריז יותר. אבל לא נראה לי כרגע שיש בעייה, והייתי מציעה לכם להמתין עוד חדשיים-שלושה, בהתייעצות עם רופא הילדים, או לפי מעקב טיפת-חלב. בהחלט ייתכן שהכל יסתדר, ובעוד זמן-מה יתחיל דיבור, ותתחיל הליכה תקינה.
    במידת הצורך, ונקווה שלא תצטרכו, ההפנייה היא למכון להתפתחות הילד ששייך לקופת החולים שלכם. במכון כזה יש צוות רב-מקצועי, והוא מאבחן את הילד ומציע טיפולים.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לתשובתך

שירן
    03/10/2013

תודה רבה על התשובה המהירה.

הייתי רוצה לשאול עוד שאלה קטנה. איך ניתן לפתור את עניין הנשיכות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לתשובתך - תגובה

03/10/2013

שירן שוב שלום,
    גם הנשיכות מאד אופייניות לגיל, וכל גננת תוכל לספר לך על כך. כנראה שזה נובע מתסכול של השלב טרום-דיבור.אפשר לכעוס, לומר "אסור" בטון כועס, לשים יד על פיו של הילד. הילדים לומדיםשזו התנהגות לא רצוייה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה דומה

נורית
    24/10/2013

התיאור שלך מ א ו ד מזכיר לי את בני שאובחן עם קשיי ויסות חושי, אני ממליצה לך לגשת למרפאה בעיסוק as sooner as better

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו