מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אין גבולותנ08/10/2013
שלום רב,
תעזרי לי בבקשה.. ותנחי אותי
אני אמא לילד בכיתה א' בן 6.5 וילדה שאותותו בת 5
אני מרגישה שאין לי מילה בבית,
אני מגדלת אותם לבד, ומהרגע שניכנסים הביתה הם זורקים ומשתלולים, גם שאבא שלהם מבקר הם מתנהגים ככה.. פשוט מרגישה שהילדים לא שמים עליי, אשמח אם תגידי לי מה עליי לעשות ? כיצב לנהוג? מרגישה שהם מתפזרים ואני לא מצליחה לעצב אותם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין גבולות - תגובה
09/10/2013אמא יקרה שלום,
אשתדל לעזור לך. אני מקווה שתצליחי לגייס את הכוחות ואת הנחישות ליישם את המלצותי.
ראשית, אני מנסה לחשוב על הסיבה שגורמת לילדים להתנהג כך : ייתכן שהם מבטאים כעס על כך שהתגרשתם, ואבא איננו בבית. ייתכן שהם מרגישים, שאת חלשה ואינך סמכותית מספיק. ייתכן גם, שהם ילדים היפראקטיביים קצת, וזה מתבטא בעיקר בבית.
פני למורה/גננת ושאלי אותן, איך הילדים במסגרת החינוכית. זה יראה, אם הם בכל מקום פעלתנים ואנרגטיים במידה מוגזמת, או שזה רק בבית, וזו באמת בעייה של גבולות.
שנית, כדאי שתנהלי איתם שיחה גלויה, ליד השולחן, ותאמרי להם, שההתנהגות שלהם קשה, ואת רוצה לדעת למה. ילדים בגילם מסוגלים כבר לומר מה הם מרגישים ומדוע, וזה בהחלט יכול לכוון אותך.
שלישית, עשי איתם הסכם מסודר, ממש כמו חוזה , לגבי דרישות ההתנהגות שלהם, והבטיחי להם פרס קטן תמורת התנהגות טובה - בהתחלה פעם ביומיים, ואח"כ פעם בשבוע. נהלו יומן, שבו תצייני כל יום, בערב, איך היתה ההתנהגות. אפשר לסמן בפלוס או מינוס, ואפשר במדבקה. בדרך כלל זה מאד עוזר.
אם תרגישי שאין שינוי בתוך כחדשיים, יש סדנאות וקבוצות הדרכה שאת יכולה לפנות אליהן : במכון אדלר, בבי"ח שניידר, ועוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה, המשך
נ10/10/2013ידוע לי שהם ככה רק בבית.. אז זה אומר שגבולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להנחייתך פעלתי
נ14/10/2013בוקר טוב טוב
פניתי למורה ושאלתי אותה איך הילד, והיא סיפרה כל מיני דברים אבל אמרה שהוא ילד טוב. מתנהג יפה אבל נראה טיפה לא מרוכז.. מכאן מה ניתן להבין ואיך זה קשור להתנהגות "פראית " מפוזרת איך ניתן לעזור לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להנחייתך פעלתי - תגובה
14/10/2013שוב שלום,
אולי המורה מתרשמת שהילד קצת היפראקטיבי ומראה קשיי בריכוז ובקשב ? זה בהחלט קשור להתנהגות "פראית" : קושי בקבלת הוראות, קושי בשמירה על גבולות וכד'.
אני מציעה שתמתיני עוד קצת, ייתכן שהילד צריך לעבור הסתגלות לביה"ס. אבל אם עוד כחודש עדיין יימשכו התלונות, כדאי יהיה לפנות לאבחון.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)