איחור שפתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור שפתי
    קרן
    26/10/2013

שלום,
    יש לי ילד חמוד בעוד חודש יהיה בן שלוש. בגיל שנה וחצי פניתי לטיפת חלב בטענה שהילד לא מדבר.פנינו למכון להתפתחות הילד בקופת חולים ועשינו לו אבחון. הילד מאובחן באיחור שפתי מובהק שגורר אחריו עיכוב התפתחותי. יש לציין שעד גיל שנה וחצי ההתפתחות היתה תקינה לחלוטין הן מבחינה מוטרית פיזית. יש לנו עוד ילדה בת 5.5 עם התפתחות תקינה
    לחלוטין. מאז אנחנו בטיפולים אצל קלינאי תקשורת ומרפאה בעיסוק וההתקדמות טובה. הצמדנו לו סייעת בגן וזה מאוד עזר. השנה הכנסנו אותו לגן טיפולי לעיכוב שפתי במסגרת
    החינוך המיוחד לא במקום מגורינו למרות כל הקשיים עם ההסעות החלטתי לעשות את הצעד בתקווה שהעזרה האינטנסיבית הזאת תוכיח את עצמה לאור כל המאמרים שקראתי בנושא.
    אני מעוניינת לקבל חוות דעת נוספת במכון פרטי או רופא להתפתחות הילד מכיוון שהאבחון בקופת חולים היה מאוד לא אנושי לא כלפי הילד ולא כלפינו כהורים. אני בעצמי עוסקת בתחום הרפואה והיחס כלפינו היו כמו סוג של אשמת ההורים שיש לכם ילד כזה. אני מאוד רוצה לעזור לילד כמה שיותר ולפעמים נדמה לי שאני לא עושה מספיק. אנחנו גרים בשוהם
    ויש לנו ביטוח רפואי פרטי ומוכנים להרחיק לכת למען הילד.
    אודה לך על תשובתך.
    קרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחור שפתי

הוספת תגובה

• איחור שפתי - תגובה

02/11/2013

קרן שלום,
    יש מכונים פרטיים, כמו "גוונים" ו"צעדים", שיש להם צוות רב-מקצועי, ואת יכולה לפנות אליהם. אני מכירה מכון כזה בתל-מונד, ועוד אחד ברעננה. בוודאי יש גם באזור שלך, נדמה לי שבקדומים יש מכון וותיק וטוב.
    יחד עם זה, את רשאית לבקש הפנייה למכון אחר מטעם הקופה שלך. במכון שלי, בבי"ח מאיר, אני מקפידה לחנך את הצוות ליחס מירבי להורים מכל הבחינות. למכבי יש מכון מצויין בהוד-השרון. דווקא את, כאיש רפואה, כדאי שתנצלי את זכותך בתוך הקופה שלך.
    מצד שני, ייתכן שאת מרגישה אשמה, ולא בצדק. זו אינה אשמתך שלילד יש איחור, ובהחלט ייתכן שהוא מקבל את הטיפולים כנדרש, ואין צורך ביותר מזה. גם עודף טיפולים אינו רצוי.
    לעצתי, המתיני עוד כמה חדשים, והקשיבי למה שהצוות בגן אומר לך. לפי זה תפעלי.
    כל טוב, ונסי לחשוב חיובי !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו