ילדה מיוחדת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה מיוחדת
    הילה
    28/10/2013

שלום רב!
    אחיינית שלי בת שנתיים ו8 חודשים, והיא ללא ספק ילדה מיוחדת במינה. מדברת ללא הרף, דמיונה מפותח ביותר, זכרון פנומנלי לדברים למשל שראתה רק פעם אחת, חייכנית וחיננית, קשה להתעלם ממנה..
    אני סטודנטית לפסיכולוגיה ולכן אני ממש מודעת לדברים הקטנים. יש לי הרגשה מסויימת שמשהו לא תקין אצלה בהתפתחות. היא פוחדת מרעשים, כאשר מישהו מצלצל בדלת היא מיד שמה את ידייה על האוזניים, עד שהבן אדם נכנס הביתה והיא מזהה אותו, נמסר גם שהיא אינה משחקת עם ילדים בני גילה בגן, כאילו עושה רושם שהיא אינה מתעניינת בהם, משחקת בעיקר עם עצמה ועם הוריה או קרובי משפחה. אין לה בעיה ללכת לגן ולהיפרד מאמה. כמו כן עדיין לא נגמלה מחיתולים. היה ניסיון מצידה של אחותי אבל הילדה בקצב שלה- התעסקה עם הצרכים שלה, הכניסה יד לחיתול, אז אחותי הפסיקה את הגמילה. נערכה תצפית בגן של הילדה והומלץ ללכת לאבחון התפתחותי. לאחותי מאוד קשה עם זה כי היא חושבת שהילדה מושלמת, ואכן כך היא. בבית היא מדהימה, פעילה מאוד ותמיד משחקת ומעסיקה את עצמה ללא הרף. נכון שיש לחכות לאבחון ולפגישה עם הפסיכולוג לאחר האבחון אך האם יש אפשרות שהילדה נמצאת בספקטרום האוטיסטי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מיוחדת

הוספת תגובה

• ילדה מיוחדת - תגובה

28/10/2013

הילה שלום,
    אינני עושה אבחונים דרך האינטרנט. זה לא מקצועי ולא אחראי בעיני. מבחינת התיאור שלך, היא מרשימה כילדה נורמלית, כולל העובדה שעדיין אינה גמולה. זה בהחלט בטווח הגיל הנורמלי.אך ייתכן שיש לה מה שנקרא "קווים" מחשידים, או אולי היא אפילו באיזה "קצה של הספקטרום". זה יתברר רק באבחון מקצועי. ברור שזה מלחיץ מאד, אבל אין ברירה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו