הורים גרושים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורים גרושים
    עינת
    02/11/2013

בני בן 4, ילד להורים גרושים. אני מגדלת את בני לבד מהיותו בן שנה. מאז היותו שנה אביו נהג להתראות עימו בצורה סדירה לפי הסדרים ראיה. עתה בצורה מפתיעה החליט האב לנתק כל קשר עם בנו, הוא לא מגיע אליו ולא מתקשר אליו. כחודשיים ימים בני לא שמע מאביו, במהלך החודש הראשון הוא לא שאל עליו כלל וזה הקל עלי, אך לאחר כחודש הוא שאל מתי אבא יבוא אלי. הסברתי לבני שאבא נסע לחו״ל לתקופה מאוד ארוכה ולכן הוא לא יגיע וגם לא יתקשר. שאלתי אותו איך מרגיש וכמובן עטפתי אותו בחיבוק חזק והדגשתי שאני נמצאת איתו ויהי לצידו תמיד. חלף עוד חודש ועקבות האב נעלמו. הילד לא שואל איפה האבא, שאלתי היא האם אני צריכה מידי פעם להעלות את נושא האב ולשאול את הילד איך מרגיש, האם מתגעגע או שבאם לא שואל יותר מידי עליו והודעתי לו כי נסע לחו״ל אין אני צריכה להעלות את הנושא מבחינתי? איך עלי להביא לכך שהילד יהיה פתוח איתי מבחינת רגשותיו. לפי התנהגות לא רואה התנהגות קיצונית שמעידה על כך שההעלמות האב פגעה בו ולכן חשוב לי להבין את רגשותיו טוב יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורים גרושים

הוספת תגובה

• הורים גרושים - תגובה

02/11/2013

עינת שלום,
    ילדים נוטים לשקוע בחיי היום-יום, ומדחיקים עובדות שאינן משפיעות על שגרת החיים היומיומית שלהם. כלומר : אם את בבית, והצרכים של הילד ממולאים : אוכל, שינה, משחקים, תשומת-לב, הרי שלא צפוי שהוא יושפע מהעדר האב. אנחנו מתרגלים. כולנו. גם לחסר ולצער.
    אין טעם שתזכירי לו את אבא, אולי זה יהיה זכרון מכאיב. בהמשך, כשיהיה גדול יותר, כדאי יהיה לדבר על כך ולהסביר לו.
    כל טוב, הרבה כוח !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו