סרבול בהליכה ומלמול בגיל שנה ו-9

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרבול בהליכה ומלמול בגיל שנה ו-9
    א
    01/12/2013

בני החל ללכת לפני 3 חודשים = בגיל שנה וחצי.
    ההליכה שלו מוסורבלת וממש לוליינית. הוא לא מוצא שיווי משקל ואיזון כאשר הוא הולך מהר - והוא תמיד ממהר לאן שהוא - כך שמבחינתנו זה קורה מון. כמו כן מבחינת דיבור הוא רק ממלמל - את המילה אמא אני שומעת רק כשהוא צריך משהו וזה לא בתדירות יומית כלל.
    כמו כן - יש לו מצבים שהוא הולך וממצמץ בנסיון להתפקס מחדש בראיה .
    בבדיקות יפת חלב מצאו כי היקף הראש לו קטן מהגרפים אך הוא שומר על אותם קווים.
    חוץ מזה הוא פעיל ומבין הכל - ותינוק מאוד שובב וחיוני.
    האם תקין ? מה עושים ? למי פונים? או לחלופין - איך עוזרים לו ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סרבול בהליכה ומלמול בגיל שנה ו-9 - תגובה

02/12/2013

אמא יקרה שלום,

כדאי שהילד ייבדק ע"י רופא התפתחותי/נוירולוג-ילדים. ייתכן שיש קשר בין ההליכה המסורבלת לבין קושי בראייה, וכדאי לעשות בדיקת ראייה (זה תמיד חשוב !).
    הייתי גם מבקשת הפנייה לקלינאית תקשורת, כדי לנסות לעזור בהתפתחות השפה.
    בקשי מרופא הילדים שלכם הפנייה למכון להתפתחות הילד. שם יש צוות רב-מקצועי, כך שאפשר יהיה לערוך אבחון רחב, ולהציע לכם טיפולים במידת הצורך.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבול בהליכה ומלמול בגיל שנה ו-9 - תגובה

02/12/2013

אמא יקרה שלום,

כדאי שהילד ייבדק ע"י רופא התפתחותי/נוירולוג-ילדים. ייתכן שיש קשר בין ההליכה המסורבלת לבין קושי בראייה, וכדאי לעשות בדיקת ראייה (זה תמיד חשוב !).
    הייתי גם מבקשת הפנייה לקלינאית תקשורת, כדי לנסות לעזור בהתפתחות השפה.
    בקשי מרופא הילדים שלכם הפנייה למכון להתפתחות הילד. שם יש צוות רב-מקצועי, כך שאפשר יהיה לערוך אבחון רחב, ולהציע לכם טיפולים במידת הצורך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו