מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחונים בהתפתחות הילדמיכל03/12/2013
שלום
בני בן 4.5 , בגן טרום חובה . ילד מקסים חייכן אוהב וחברותי , נמצא בטיפול קלינאית תקשורת , אין שיפור 3 חודשים אחרי . הוא עובר אבחון מקיף יש גם מעט קושי במוטוריקה עדינה , גזירה בעיקר.
בעוד שבועיים יש תור לפסיכולוגית התפתחותית . כבר נאמר לי מרופאת התפתחות שהוא לא מבקש עזרה , לא מביע את עצמו בהתאם לילד בגילו , בבית הוא כן יבקש עזרה , אני מבולבלת כבר , מצד אחד אין ילד מושלם , לכולנו יש קשיים וכולנו יכולים להגיע לטיפול , היא רמזה שהוא כן יצטרך את העזרה של הפסיכולוגית , אני לא יודעת עד כמה הוא באמת צריך , אני מאמינה שהוא כן ילמד לעמוד על שלו עם הזמן , ולבטא את עצמו טוב יותר .
מישהו יכול להכריח אותי לקחת אותו לטיפולים האלה ?
מלבד הקושי השפתי אני לא רואה משהו שונה מילדים אחרים , לא כולם מתפתחים לפי הספר .
אני מקווה שהובנתי , הראש כואב לי כבר ממחשבות היום .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחונים בהתפתחות הילד - תגובה
04/12/2013מיכל שלום,
אני מאמינה שהרופאה צודקת, ויש לילד חריגות מעבר לרגיל. פעמים רבות הקושי הזה חולף כלא היה, אבל חשוב לאבחן ולטפל, כדי לקדם את הילד ככל שאפשר, ולמנוע ממנו תסכול, או תחושת נחיתות מול ילדים אחרים.
אינני רואה מדוע את נרתעת מטיפולים אלה. הם אינם כואבים, ואינם פולשניים, אין בהם שום סיכון שיש בצילום רנטגן או בתרופות. הטיפול נעשה תוך כדי משחק, וכל הילדים נהנים מכך, נהנים מתשומת הלב ומהתמיכה שהם מקבלים. זה רק יכול לשפר. אין צורך שתגיעי לכאבי ראש בגלל זה, ואם את חרדה מדי, אולי כדאי שתערכי כמה שיחות עם הפסיכולוגית.
כל טוב, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
מיכל04/12/2013האם הטיפולים האלה מופיעים בתיק הרפואי שלו ? זה יכול לפגוע בו בעתיד ?
כאמא לשתי בנות בלי בעיות קשה לי שיש את העיכוב הזה איתו , אני לא מבינה ממה זה , בגלל שגידלתי אותו בתוך צמר גפן ? מחבל טבור סביב הצוואר שהוא נולד איתו ? ממה ? משהו שעשיתי ? אני רואה ילד רגיל , ילד עדין , גם אני לא נדחפת וצועקת , יש אנשים כאלה , אז כולם צריכים טיפול ?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה - תגובה
04/12/2013מיכל שוב שלום,
אני חשה שאת נסערת, ומוטרדת, אבל ייתכן שאינ ך צודקת, משום שאין לך את הכלים המקצועיים ואת חדות העין של איש מקצוע. אני תמיד מדגישה להורים, שחשוב לתת אמון באנשי המקצוע המטפלים בנו, ובמקרה שלא - יש ברוך השם בארץ מספיק אנשי מקצוע, כדי לקבל חוות-דעת שנייה ליתר בטחון.
איש אינו אשם בגאיחור התפתחותי, או בבעייה כלשהי. לפעמים זה נובע מבעייה גנטית, אולי לא ידועה, אולי שעדיין אין לנו מספיק ידע לזהות אותה בדיוק. לפעמים זה נובע מהריון קשה, או לידה קשה.
כפי שאמרתי, לא כולם צריכים טיפול, אבל מה נורא בטיפול הזה ? הוא רק יכול לשפר, לא להזיק.
כל הטיפולים חייבים בתיעוד בתיק הרפואי, אבל בכל הקריירה המקצועית שלי, לא זכור לי מקרה שזה פגע באדם בהמשך חייו. במיוחד אם הטיפול הסתיים באופן חיובי, והפער נסגר.
שוב - אני חושבת שאת מעצימה בעייה פשוטה, ומגיבה אליה בדרך רגשית קיצונית. עדיף יהיה, גם לילד, שתירגעי, ותמתיני עוד כמה חדשים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)