מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 5 שניםאמא11/12/2013
שלום לדר יוכי
בני בן 5 שנים.מגיב בבכי ובסערה כאשר מתבקש לעשות איזה שהיא עבודת יצירה ,במיוחד בגן. הגננת אומרת שכאשר היא קוראת לו לעשות משהו הוא מתחיל לבכות כאילו מה קרה...
היא אומרת שזה קשור למוטוריקה עדינה ויש לו חגורת כתפיים קצת חלשה, מה שנכון גם לפי דעתי וגם שהוא אינו מאמין ביכולתיו , למרות שהוא כן יכול. יש לו סף תסכול נמוך , לא אוהב להתאמץ יותר מדיי ולצערי גם לא מסוגל להנות מהיצירות שלו ( רק בסוף כשסיים אז מרוצה).
פרט לזה ילד חברותי ואינטילגנטי,מקסים ולבבי.
אני עובדת איתו בבית על יצירות וגזירות וכו' וגם אומרת לו שדיי עם הבכי כי זה לא מתאים לגיל וגם לא רוצה שיתייגו אותו כבכיין. אגב, הוא ילד יחיד.
השאלות שלי הן:
איך לעזור לו לשנות גישה, שייקח את הדברים יותר בקלות?
האם אפשר לעזור/לשפר את ההתנהגות הזאת מניסיונך?ואיך כמובן
האם אפשר לחשוב על כיתה א כרגע או שבכלל לא ?כמובן שאינך מכירה את הילד אך הכוונה היא שאם כרגע הוא מתנהג ככה ויש עוד 9 חודשים בערך ב"ה עד אז, האם זה זמן סביר שילד יוכל להשתלב יפה? כי הגננת לא שוללת אך גם אמרה שאם הוא ימשיך ככה אז הוא עשוי להיכשל.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 שנים - תגובה
11/12/2013אמא יקרה שלום,
אני חוששת שהעבודה שלך עם הילד איננה מספיקה, ועדיף שהוא יטופל ע"י מרפאת בעיסוק, שתדע גם להדריך אותך מה לעשות בבית.
אני מאד ממליצה שתבקשי מהגננת לכתוב מכתב לרופא הילדים, ורופא הילדים יפנה אותך לריפוי-בעיסוק.
חשוב לשפר את תפקוד הילד בגיל זה, כדי לחזק אותו ולהכין אותו לכתיבה. אחרת יסרב גם לכך.
כל טוב, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)