ילד מכה "ללא סיבה"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מכה "ללא סיבה"
    ש
    05/01/2014

לד"ר יוכי שלום
    יש לי ילד בן שנתיים ושבעה חודשיים לפני כשמונה חודשיים נתנו לבני אבחנה של אוטיזם עם תפקוד גבוה(אני עדיין בספקות לגבי האבחנה,כי אני חושבת שיש בעיה אבל לא מה שאמרו ),הוא נמצא בגן רגיל מתחילת שנה ללא מטפלת משלבת(16 ילדים) ,לאחרונה לפי דברי הגננת הוא מכה את רוב ילדי הגן "ללא סיבה "לפי טענתה .(לפני כן היו לו עליות ומורדות אבל הוא לא הכה בגן ובבית הוא היה יכול לזרוק דברים כשהיה כעוס ומתוסכל).
    אני מאוד מתוסכלת מדבריה כי אני לא חושבת שילד יכה על בסיס יומי את רוב ילדי הגן (דבר שאינו עושה בבית אלא אם כן הוא מתוסכל ממשהו שעשו לו ),דבר נוסף יש מצלמה בגן שאנחנו ההורים יכולים לראות מהבית את הילדים ,ראיתי מספר פעמים שהכו את הילד שלי ולא ראיתי תגובה מצד הגננת למרות שהיא טוענת שהם מגיבים .
    שאלותיי הם:
    1. האם את חושבת שילד יכה סתם כי מתחשק לו או שבגלל שהינו מתוייג לאבחנה כזו או אחרת אמורה להיות לו התנהגות כזו?
    2. איך אני יכולה להעביר לו שמכות זה לא בסדר ?ומה את ממליצה לי לעשות ?
    אודה לך על תשובתך ,אמא מודאגת ומוטרדת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד מכה "ללא סיבה"

הוספת תגובה

• ילד מכה "ללא סיבה" - תגובה

06/01/2014

אמא יקרה שלום,
    ילדים מרבים להכות, בעיקר בתקופות מסויימות בהתפתחות, עקב סיבות שונות. בגיל הצעיר, אנחנו מפרשים זאת כתסכול כתוצאה מקושי בדיבור ובהתבטאות. יש ילדים שמכים בגיל הצעיר בגלל בעיות תחושתיות, ולא בשל כעס. למשל : ילד שיש לו תת-תחושתיות, והוא רוצה לנגוע, ובמקום זאת מחטיף מכה.
    בגיל יותר מבוגר, 9-10, ילדים מכים כדי להרשים, כדי לומר שהם החזקים והשולטים.
    רוב הילדים לומדים סביב גיל 7-8, שאסור להכות, כיוון שזה נוגד את הכללים החברתיים, אך ילדים עם בעיות התנהגות, כולל אוטיזם, לפעמים מכים, משום שאינם מפנימים את הכללים החברתיים המקובלים.
    מכל מקום, יש לומר לילד "לא", בטון חריף ובפנים רציניות, כדי שיבין שמדובר במעשה אסור. אפשר גם לתפוס את הידיים של הילד, או "לחבק" אותו חיבוק דוב, כדי שהדברים יהיו יותר ברורים.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כועס ואף דוחף בלי שום סיבה

לאנה
    28/01/2014

היי אני אמא לילד בן שנתיים ושמונה. שליו ילד מאוד כיפי ואף חכם אוהב משחקי חברה מאוד מודע לעצמו יודע טוב מאוד מה הוא רוצה. בתקופה האחרונה הבחנתי בשליו שהוא החל לדחוף ואף להרביץ לאחותו הקטנה בלא שום סיבה הייתי נעלבת נכנסת איתה לחדר הייתי צועקת בטון חריף לא מרביצים בבית שלנו ועם הזמן זה עבר אבל לפעמים יש לו התפרצות כזו מבלי כוונה בכלל למשל הם משחקים ביחד והוא נותן לה מכה או דוחפה אז ישר הוא מחבק אותה וממש כואב לו שהיא בוכה כאילו היה לו איזה התפרצות פנימית שהוא לא שלט עליה. לאחרונה הגננת בגן סיפרה לי שגם בגן הוא יכול לבוא סתם ככה להכות ולדחוף בלי סיבה אזכיר בזו ששליו עד גיל 2 היה דובר שפה רוסית ועכשיו בגן בו הוא נמצא השפה היא עברית אז הגננת אומרת שזוהי התפרצות לשם התבטאות אוקיי אבל מה בבית מה בגן שעשועים או במפגשים עם חברים... אבקש ממך בכל לשון של בקשה לייעץ לי בנושא והאם זה קשור לטיפול ריגשי? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו