מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש מצב שכן מדובר באוטיזם???שושנה08/01/2014
צהריים טובים
אני אמא לילד בן שלוש היום, מגיל צעיר הבחנתי שיש לו בעיות שונות שלא חוויתי עם אך ילד מילדיי, יש לי 4 ילדים אחת בת 12 אחד בן 11 ילדה בת שנתיים ושי.
מגיל קטן שי עשה בעיות הוא לא רצה לינוק היה תינוק לא רגוע מכיוון שלא רצה לינוק ולא ישב באופן רגוע על השד היה מאוד קשה להעביר אותו לבקבוק.
זה המשיך בכך לא היה ישן טוב לא נרדם מוקדם רק בשעה עשר אחת עשרה היה קם באמצע הלילה כאילו נגמר...
משם המשיך לכך שהיה יותר גדול מגיל שנה הייתי קוראת לו והוא לא היה מסתכל ולא מסובב את ראשו אלינו היה משחק רק במכוניות או בגלגלי המכוניות לא היו לו תחומי משחק בכלל וחוסר הצבעה .
היום בן שלוש עדיין אין לו קשר עין (יש קשר עין אבל מאוד קצר) יש לו אחות בת שנתיים והוא לא משחק איתה אין לו שום תחומי משחק מגוונים הוא לרוב משחק עם מכוניות,גם היום נרדם מאוד מאוחר בשעה עשר אחת עשרה שישן רק שעה בצהריים, שאני משווה את התפתחותו להתפתחות של אחותו היא עוקפת אותו בהרבה.יש לו התפרצויות זעם והוא צורח צרחות שמןציאות מהכלים וחוזרות על עצמן הוא לא אומר ולא מביע מה הוא רוצה.
הדבר שמדאיג אותי זה ששנה הבאה הוא אמור להיכנס למסגרת של גן תת-חובה ואני לא שלמה עם האבחון שביצעתי לו שבו נאמר לי שיש לשי בעיות תקשורת על רקע "רגשי" ואני מפחדת שילך שם לאיבוד ושיכנס למסגרת שאינה מתאימה לו.
הייתי רוצה לדעת מה דעתך והאם את חושבת שיש צורך בחוות דעת נוספת
נא עזרתכם וחוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
שושנה08/01/2014יש לציין שהוא נולד עם חבל התבור סביב צווארו בצבע סגול ציון אפגר 9/8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מצב שכן מדובר באוטיזם??? - תגובה
08/01/2014שרונה שלום,
את בהחלט מתארת תמונה קצת מדאיגה. לא ממש אוטיזם, אבל אולי "בתוך הספקטרום". אינך מציינת מה רמת השפה שלו, איך הוא עם ילדים אחרים ? ייתכן גם שהוא מרגיש "לחוץ" מבחינת מקומו במשפחה, בעיקר מול אחותו שקטנה ממנו רק בשנה.
לדעתי חשוב שתעברו שוב אבחון, כדי לעשות את האבחנה המבדלת, ואז יוכלו להמליץ לכם איזה מסגרת מתאימה לו.
ונקווה לטוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרונה09/01/2014בקשר לשפה שעשה את האבחון המליצו על גן שפתי כי לא היה מדבר אב היה קטן עדיין והיו מילים שאמר ופשוט "נעלמו" בקשר למשחק עם חברים לרוב משחקעם עצמו גם בגן הוא לא משתתף במשחקים והגננת אומרת שהוא השתפר הוא לא משחק לבד.... לא עם חברים אבל ליד חברים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
09/01/2014שרונה שוב שלום,
כמו שאמרתי, התמונה כנראה לא ברורה, וזה קורה הרבה פעמים כשהילד קטן, וכשסימנים לאוטיזם הם קלים. צריך עשות שוב אבחון, ואז אפשר יהיה לראות דברים באופן יותר ברור. לפעמים עוברת שנה עד שאנחנו יכולים לומר בדיוק מה יש לילד. אבל חשוב להיות במעקב, ולעשות את האבחון כל כמה חדשים. לפעמים כדאי להתחיל לטפל בילד, ואז התמונה משתנה לטובה.
אני מציעה שתשמרי על קשר עם הצוות שאבחן את הילד בהתחלה, ותחזרי אליהם עם השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי עוד לציין
שושנה09/01/2014שערכו לילד אבחון CRAS באבחון יצאה תוצאה 28 שלפי הבנתי מ 30 זה נחשב אוטיזם קל... האם זה גבולי ה 28?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי עוד לציין - תגובה
12/01/2014שוב שלום,
ציון 28 בשאלון CARS אכן נחשב גבולי לאוטיזם.
נקווה לשיפור בהמשך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)