תוצאות אבחון בהתפתחות הילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות אבחון בהתפתחות הילד
    מיכל
    14/01/2014

יוכי שלום

חזרנו מישיבה עם כל הצוות , השמים נפלו עליי , אני לא מפסיקה לבכות, לא יכולה לומר את המילה אפילו
    הם אומרים שהבן שלי עם בעיות תקשורת ונמצא קרוב מאוד לאפס , בתפקוד גבוה , מתאים לגן רגיל.
    אני מתקשה לקבל את ההגדרה הזו ביחס אליו , הוא לא מתאים אליה והיא לא אליו, אני מרגישה שהתקרה נפלה לי על הראש.
    אם הוא כל כך בסדר למה צריך להגדיר אותו על הרצף ?
    למה לא לטפל בקשיים הבולטים בלי הגדרות ? זה יופיע לו בתיק הרפואי , הם אמרו שזה יוסר אם לאחר הטיפולים הכל יהיה בסדר .
    הוא חברותי חכם מחבק מנשק קושי בשפה , מוטוריקה ,
    איך מגדירים כשיכול להיות שזה קושי ללא קשר לבעיה המוגדרת ?
    איפה אני יכולה לקבל חוות דעת שנייה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוצאות אבחון בהתפתחות הילד - תגובה

14/01/2014

מיכל שלום,
    את נרעשת, כמו אחרי קבלת בשורה רעה, וזה טבעי. בוודאי שזו אבחנה "מפחידה". מצד שני, ייתכן שהאינטואיציות שלך כאמא צודקות, והוא לא בתוך הרצף. לצערנו, כאנשי מקצוע, יש לנו טעויות, במיוחד בגיל הרך, כאשר קשה מאד לאבחן, מכל מיני סיבות.
    אל תיתפסי לשם הבעייה, ואין לזה שום חשיבות אם כתוב בתיק או לא. העיקר הוא התפקוד של הילד. תתחילו עם הטיפולים, ובהחלט יכול להיות, שבעוד שנתיים, הוא יוגדר כילד נורמלי לחלוטין. ראיתי בחיי המקצועיים לא מעט מקרים כאלה. אל תבכי, ואל תתייאשי. תהיי שמחה עם הילד, שדרי לו אופטימיות ורוגע. זה חשוב מאד.
    חכי עם אבחון חוזר, חבל להלחיץ את עצמכם ואת הילד. תני לו עוד שנה. הוא יוכיח את עצמו.
    כל טוב !!! לחשוב חיובי !!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב

מיכל
    15/01/2014

אני לא מפסיקה לבכות , לא ישנתי כל הלילה , אני לא מצליחה לעכל ולקבל את זה
    אני רואה את כל החיים שלו , מה זה אומר ?
    אם הוא קרוב מאוד לאפס אז למה צריך לכתוב בתיק הרפואי שהוא ....
    הוא חברותי חכם משחק רב אם צריך , לי ההגדרה כן משנה .
    הם הציעו שכחלק מהטיפול הוא יהיה בקבוצה של עוד ילדים כמוהו ויעבדו איתו על הכישורים החברתיים .
    אני כמעט מצטערת שפנינו לאבחונים , כי הוא כן עשה הכל , מאוחר מאחרים אבל הוא לומד .
    זה משהו שמחלימים ממנו ? זו לא מחלה .
    אני כל כך מבולבלת , רשמתי אותו לגן חובה ואני מלאה בפחדים שמישהו ידע משהו , אני לא מתכוונת לספר לאף אחד לעולם גם לא לו , אני לא רוצה שזה יגדיר אותו .
    קבעתי פגישה עם הרופא שלו אני רוצה לדבר איתו , זה משהו לא נתפס , הוא לא יאמין, אף אחד לא יאמין , אם הסבתות שלו היו בפגישה הזו הן היו צוחקות להן וואומרות שאין להן מושג מה הן אומרות .
    נאמר שכדי שהוא יקבל את מכסת הטיפולים הגבוה כן צריך לציין את זה בתיק .
    אני מצטערת שאני נשפכת לך כאן ככה , מאוד קשה לי . יש לו 2 אחיות רגילות , הבת הגדולה מתנדבת כבר שנה שנייה בבית ספר לאוטיסטים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב - תגובה

15/01/2014

מיכל שלום,
    אני מרגישה שאת במשבר קשה, מבוהלת מאד, למרות שכבר אמרתי שהדברים אינם כל כך "שחורים", ויש מקום לאופטימיות ותקווה לשיפור, אבל רב מאד.
    אני מציעה לך להרגע, ללכת לדבר עם הרופא, ולא לעשות דברים קיצוניים כרגע, לא לקבל החלטות. תני לזמן לעשות את שלו, ותחליטי בהמשך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד

מיכל
    15/01/2014

אני קוראת שזרוז בלידה יכול לגרום לזה ?
    אני תמיד הרגשתי שבגלל הלידה שלו הוא לא כמו אחיות שלו שנולדו בלידה רגילה
    קיבלתי זירוז בגלל ירידת מים בלי צירים , הוא נולד עם חבל טבור מסביב לצוואר.
    עד כמה זה זה ?
    תודה שאת כאן , לא יודעת מה הייתי עושה בלעדייך אני לא יכולה לדבר עם אף אחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיכל
    15/01/2014

האם זה כל לא נורמלי שילד ייכנס לחדר עם משחקים וישחק בלי לבקש רשות ?
    אני חוזרת על כל שנאמר לי בפגישה , הייתי שם שבר כלי לא ממש הייתי שם ,
    הוא מספר חוויות מהגן , מבקש שנשחק איתו מראה לנו עבודות מבקש דברים , נהנה צוחק מחבק מנשק אם אני אומרת לו שאני עצובה הוא מחבק ומנשק אותי הוא מתנהג יפה אוכל הכל נהנה מפארק משחקים צוחק כשמצחיק
    בגלל שהוא חכם מאוד זה ? זה גם עלה שהוא חכם לגילו , ויכול להיות בכיתה רגילה ,
    יש לי עוד ילדה עם רמת משכל גבוהה מאוד ,
    האבחון שלו נראה לי גבולי מידי , הם הגדירו ממש קרוב לאפס אז למה ?
    יש שיבושים בדיבור נכון , ואחיזה לא נכונה ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את יכולה

מיכל
    15/01/2014

להמליץ לי על אבחון פרטי בבאר שבע , לאן הולכים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את יכולה - תגובה

20/01/2014

מיכל שוב שלום,,
    אנסה לענות לשאלותייך :
    לגבי הלידה, הזירוז איננו מזיק בכלל, אבל מצב של חבל הטבור סביב הצוואר עלול להיות מסוכן, אם אין נשימה, והחמצן לא מגיע למוח במשך כמה דקות. זה עלול לגרום נזק.
    לגבי ההתנהגות של הילד באבחון - לי היא נראית תקינה ונורמטיבית, אבל אינני יכולה לקבוע. לא הייתי שם ולא ברור לי על מה הצוות מתבסס. מצד שני, הם אנשי המקצוע, וקרוב לוודאי שהם יודעים.
    אם את מתעקשת לחזור על האבחון, יש בסורוקה מכון להתפתחות הילד. יש שם פסיכולוגית התפתחותית מאד וותיקה, בשם אסתר גולדשטיין, שגרה בעומר. יש נה פסיכולוגית נוספת בשם יהודית הולצמן. נסי לפנות לאחת מהן.
    מקווה שתשמעי בשורות טובות, ואני בטוחה שיהיה שיפור בהמשך, בוודאי לאחר הטיפולים.
    כל טוב, תמיד לשרותך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מלאך וירטואלי

מיכל
    20/01/2014

אין לי מילים להודות לך על התמיכה בתקופה הזו . את ממש מרגיעה אותי .
    התייעצתי עם הקלינאית תקשורת שטיפלה בו , עם הרופא שלו , ועם מנהל פורום אוטיזים בווינט התכתבתי במייל , כולם הציעו בדיוק כמוך להניח את האבחנה בצד ולנצל אותה לזה שהוא ייקבל טיפולים רבים יותר .
    אולי אני צריכה להקשיב לראש אבל הלב אומר לי לקחת לאבחון חוזר ולהראות להם שהוא בסדר .
    אני רואה אותו מגיע בבוקר ואומר שלום לחברים בגן , ואני מרגישה שעוד שנייה אני בוכה , הילד בסדר , אין פחדים אין בעיות התנהגות , קצת בכיין ומפונק בתור הקטן היקר שלנו .

שוב תודה מכל הלב
    נשיקה ענקית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו