בן שלוש וחצי שאינו זוכר שמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שלוש וחצי שאינו זוכר שמות
    fal
    16/01/2014

שלום.
    בני הבכור בן שלוש וחצי. הוא ילד שמח ובריא בדרך כלל.
    התפתחותו היתה תקינה (נעמד בן חמישה חודשים אחרי שהספיק כבר לשבת ולזחול, הוא דיבר במשפטים מורכבים לפני גיל שנתיים). אך יש כמה נקודות בהן הוא מאחר, אני חושבת, אחרי בני גילו.
    חיפשתי בגוגל ואני לא מוצאת תיאור שמספק את סקרנותי ואין לי את הכלים לדעת האם זה בתחום הנורמה או לא.

1. הוא אינו זוכר את שמות כל הילדים בגן למרות זו לו השנה השנייה עם אותם הילדים. כשאינו זוכר הוא מתייחס אל הילד כ'חבר'. הוא אינו תמיד זוכר את שמות המטפלות בגן (או יותר נכון מתבלבל ביניהם).

2. הוא אינו זוכר בעל פה דיקלומים ושירים ששאר הילדים בגן שרים. הוא אוהב לשיר לעצמו אבל ממציא את המילים ואת המנגינה ברוח התוכן המקורי.

3. הוא לרוב נמנע מלצייר. הוא מזהה כמה אותיות (למשל אוהב לכתוב 'אבא' ו'אמא' על המקרר עם אותיות מגנטיות. אני חושבת שמלמדים אותם בגן לעשות את זה). אבל הוא לא מנסה את כוחו לצייר יותר משרבוט או מעגל ובדרך כלל מבקש ממני לבוא לצייר איתו (כשהוא מתכוון שאבוא ואצייר בשבילו את מה שהוא רוצה)

האם אלו איפיונים נורמלים של ילד בגיל זה? אם לא מה אפשר לעשות כדי לעזור לו ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן שלוש וחצי שאינו זוכר שמות - תגובה

20/01/2014

טל שלום,
    קושי בזכרון איננו מעיד על ילד "לא נורמלי" . בהחלט ייתכן שהילד נורמלי, אבל יש עניין אחד שבו הוא מתקשה.
    מבחינת ציור, לעומת זאת, בגיל 3 וחצי, אינני מצפה ליותר משרבוט, וזה בסדר.
    אני מציעה שאם אינך רגועה, וגם הגננת מדווחת לך שהילד מתקשה בתחומים מסויימים יחסית לילדים האחרים - בקשי מרופא הילדים הפנייה למכון להתפתחות הילד, לקלינאית תקשורת. היא תבחן את הילד, ותיתן לך תשובה ברורה. במידת הצורך - יקבל טיפול של קלינאית תקשורת, ואת תקבלי הדרכה, כיצד לקדםאת יכולת הזכרון.
    כל טוב, בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו