מה לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    נועה
    04/02/2014

בני בן 3 התחיל לא להקשיב לי, צריכה לעבוד קשה בשביל לגרום לו לעשות כל פעולה פשוטה, מתסכל וסוחב זמן. מה לעשות?
    דבר שני,גם בגן וגם בבית צריכים לדבר אליו רק בטובות, אם אני מדברת עליו קשות הוא או נבהל ומפחד, או (כשאני מתוסכלת) צוחק ומתעלם. מה הדבר הזה? ומה אני עושה לאזן את התופעה?

תודה לך ד"ק יוכי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• מה לעשות? - תגובה

04/02/2014

אביבית שלום,
    גיל 3 נקרא בפסיכולוגיה "גיל המרד הראשון". (המרד השני הוא בגיל ההתבגרות.). זה גיל שבו אישיות הילד מתחילה להתבטא, והוא מנסה לבחון גבולות ולשלוט בסביבה שלו.
    אין לנו פתרון קסם לילדים, שנלחמים על מעמדם בצורה יוצאת דופן. תמיד יש ילדים קלים יותר, וילדים קשים יותר. צריך למצוא את שביל הזהב בחינוך הילד, בין עידוד ורכות, לבין קביעת גבולות ברורים, ואי-וויתור על סמכות ההורים. זה חשוב לילד !!! חשוב להתעקש על הדברים המשמעותיים בחינוך : סדר, נקיון, יושר. ויש דברים, שלא נורא אם נוותר עליהם.לפעמים אפשר להתעלם מצרחות ומהתנגדות, פשוט לצאת מהחדר ולהניח לילד, עד שיירגע.
    אני מקווה שתמצאי את האיזון הנכון, מתוך היכרות עם הילד, ועם אינטואיציה טובה.
    ולא לשכוח - זו תקופה שחולפת.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו