תקינות גובה לבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקינות גובה לבת
    מעיין
    03/04/2014

יוכי שלום
    ביתי בת 10.5 שוקלת 26.6 וגובה 133 . רציתי לדעת האם גובהה תקין ואם לא מה עליי לעשות בנידון מבחינת בדיקות.

רוב בנות כיתתה גבוהות מאוד ולכן אני קצת מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקינות גובה לבת

הוספת תגובה

• תקינות גובה לבת - תגובה

04/04/2014

מעיין שלום,
    אינני יכולה לענות לך בתשובה חד-משמעית, כיוון שחסר לי מידע חשוב . בתהליך הבדיקה, שמים את נתוני הילד על עקומת אחוזונים. מקובל שהמצב לא תקין, אם הילד נמצא מתחת לאחוזון 3.
    מעבר לכך, לפני ששולחים לבדיקות, בוחנים את עקומת הגדילה של הילד לאורך תקופה מסויימת, אפילו שנה-שנתיים. אם הילד נמצא באותו אחוזות כל התקופה, זה נחשב בסדר.
    ובנוסף - מודדים גם את ההורים. סביר להניח, שאם ההורים נמוכים, גם פוטנציאל הגדילה של הילד הוא קטן.
    לכן, אני מציעה לך לפנות לאחות בקופת-החולים שלכם, ולבקש ממנה למדוד את הילדה ולבחון את מקומה על עקומת הגדילה היום, ואולי שוב בעוד כמה חדשים. אולי אפשר גם לבדוק את עקומת הגדילה שלה בעבר. רק כך ניתן להחליט.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו