אבחון לבעיית תקשורת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון לבעיית תקשורת
    אפרת
    12/04/2014

שלום, בתי בת 1.8.ילדה ערנית, סקרנית,חקרנית משחקת מציירת וכו. הדאגה שלי היא בקשר לתקשורת שלה .בגיל שנה עשיתי לה אבחון במרכז להתפחות הילד והם אמרו שאין שום בעיה.
    אבל - היא עדיין לא מדברת( ממלמלת ואומרת אבא כסתם מילה אני חד הורית).הכל אצלה חזותי- מתקשרת מעולה בעזרת הצבעה. מושכת אותי לאן שרוצה. אני צריכה להראות לה אוכל על מנת שתבוא לאכול. להראות לה נעליים וכו'. נדיר שהיא מביאה משהו שמבקשים מימנה, מבינה שאומרים לה לא. לפעמים מבינה שמבקשים שתחכה שתבוא שתשב .לא תמיד.היא עצמאית מיום שנולדה הכל מנסה קודם לבד.מצד שני היא הצל שלי.אוהבת שמשחקים איתה.יוזמת משחק משותף.חולקת חוויות.
    היא בבית איתי או עם אמא שלי. ואני מודה שאנחנו מנסות אבל לא מדברים איתה המון ולא תמיד דורשים מימנה דברים.רק אני רואה אפשרות לבעיה, לא אמי ולא הסביבה.
    השאלות- יש סיכוי שההבחנה לא נכונה?, יש אפשרות שהיא היתה בסדר ועכשיו כבר לא?.מה לעשות עכשיו?
    תודה מראש על התשובה וסליחה על האורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון לבעיית תקשורת

הוספת תגובה

• אבחון לבעיית תקשורת - תגובה

12/04/2014

אפרת שלום,
    אני מתרשמת שיש לילדה איחור שפתי מסויים, אם כי לא נורא. חשוב לבדוק שהשמיעה תקינה !!! חשוב לדבר אליה הרבה, מול הפנים, וכך תוכלי לבחון אם היא קולטת ומבינה. אם אין התקדמות, כדאי בעוד כחדשיים, לקראת גיל שנתיים, לבקש אבחון של קלינאית תקשורת.
    כל טוב, חג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו