גמילה-בעיה לעשות צואה בשירותים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה-בעיה לעשות צואה בשירותים
    ש
    15/04/2014

לד"ר יוכי שלום רב וחג שמח :
    יש לי שני בנים אחד בגיל ששוקצת והשני בגיל שלוש .
    התחלתי עם הבן הקטן שלי גמילה (בן השלוש)הוא משתף פעולה יפה עם הפיפי אבל עם הצואה יש לו ממש בעיה ,אחרי שהוא עושה הוא אומר לי שעשה ולא לפני ,גם כשאני יודעת שהוא עושה ואני שואלת אותו אם הוא צריך לשירותים הוא אומר שלא ויעדיף לעשות בתחתון.
    אני מודעת לכך שיש להרבה ילדים בעיה עם הנושא הזה אבל איך אוכל לעזור לו ולגרום לו לעשות את הצואה בשירותים ??
    יש לו ספרים בנושא ,אנחנו משתדלים מאוד לעודד אותו .
    בברכה ,
    ש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה-בעיה לעשות צואה בשירותים - תגובה

15/04/2014

שלום אמא יקרה,
    פרט לעידוד הילד, ולדוגמה שהוא מקבל מן האח הגדול, אין הרבה מה לעשות. צריך להתאזר בסבלנות. זה תהליך, מורכב, מבחינה פיזיולוגית ושכלית, והוא איטי יותר ממה שהיינו רוצים לפעמים. יש לילדים חשש מהישיבה על האסלה, יש להם קושי לפעמים לזהות את הלחץ על פי הטבעת כסימן לצורך להתרוקן. לפעמים עוזר, כשנותנים לילד סיר. יותר נעים להם לשבת על סיר, והם מרגישים יותר יציבים ובטוחים.
    נסי, בעדינות, אבל אל תלחצי, ואל תשדרי לילד שאת מאוכזבת. חכי עוד קצת. זה יבוא.
    כל טוב, חג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו