התפתחות הילדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות הילדה
    שגית
    23/04/2014

שלום יש לי ילדה בת 3 ורציתי לשאול כמה דברים.
    היא כרגע עם עיכוב התפתחותי בדיבור, לא מדברת משפטים, לא מסבירה עצמה כמו שצריך ולא אומרת פעלים. התחלנו טיפול אצל קלינאית אך לאחר 4 טיפולים הקלינאית הפסיקה הטיפול היות והילדה לא משתפת פעולה. מה עליי לעשות? האם ככה זורקים ילדים שלא משתפים פעולה? אין משהו שצריך ומומלץ לקלניאית תקשורת לעשות?
    כמו כן רציתי לשאול איך אני יכולה לעזור לילדה לפתח את הבטחון עצמי שלה? איך אני יכולה בבית להפעיל אותה כדי שתהיה יותר עצמאית ותשחק לבד? איך אני יכולה לעזור לה עם התפתחות השפה יש משהו ספציפי שאני יכולה לעשות או לשים עליו יותר דגש?
    ושאלה אחרונה איך אני יכולה לגרום לה להתנתק קצת מההורים? היא לא מוכנה ללכת לשום מקום לבד אלא רק עם ההורים (לפעמים כשיש ילדים לאחרונה התחילה לשחק איתם בלעדנו ההורים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות הילדה

הוספת תגובה

• התפתחות הילדה - תגובה

24/04/2014

שגית שלום,
    ראשית, בלי להכיר את קלינאית התקשורת אני בטוחה, שהיא לא "זרקה, את הילדה,. אלא שלפעמים, במיוחד בגיל כה צעיר, מרגישים שהטיפול בילד אינו יעיל, כיוון שהוא איננו משתף פעולה. זה קורה לא מעט, ובמצב כזה הרבה פעמים עדיף להפסיק, ולנסות שוב כעבור חדשיים-שלושה. לפעמים גם טוב לנסות מטפלת אחרת, ונוצר קשר טוב.
    ועכשו לבעיות ההתנהגותיות הנוספות שאת מציינת, בעניין חוסר בטחון והיצמדות להורים. ייתכן שהכל קשור : גם האיחור השפתי, וגם חוסר הבטחון והתלותיות.
    אני מציעה שתבקשי התייעצות עם פסיכולוגית התפתחותית, שתאבחן את הילדה, ותדריך אותך כיצד להתייחס אליה. בהחלט ייתכן, שהיא גם תוכל לעזור לקלינאית תקשורת כיצד ליצור קשר חיובי ושיתוף פעולה מצד הילדה.
    מנסיוני, במכונים להתפתחות הילד, אנחנו עובדים כצוות, והייעוץ המקצועי המשותף מאד עוזר לטיפול בילד להיות יעיל.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו