מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנתיים ושלושה חודשיםמורה905/05/2014
שלום רב, יש לי ילד בן שנתיים ושלושה חודשים, ילד טוב ונבון. הוא מבין הכל ובגן אומרים שהוא מאוד חכם, מתקשר טוב מאוד . היה בבית עד לפני כחודש וחצי ועכשיו כבר נכנס לגן. לצערי, הוא לא מדבר, יודע מילים אך לא מספיק לגילו, לפעמים גם מחבר שני מילים כמו: אמא בואי, אבא שם.. אני ראיתי כבר עד לפני כחצי שנה שהוא לא מדבר וכבר אז פניתי להתפתחות הילד, לפני כחודש וחצי התחלנו טיפול אצל קלינאית בקופה. היינו חייבים להכנס לקליניקת דוברת רוסית כי הוא מבין רק רוסית. אני רואה קצת שיפור מאז תחילת הטיפול אבל עדיין מודאגת מאוד כי הייתי בטוחה שעם הכניסה לגן והטיפול שלה קלינאית הוא יתקדם יותר... אנחנו מדברים איתו בבית, משתדלים לקרוא לו ולשחק אבל הוא עדיין לא מדבר כמו שצריך. אני ממש מודאגת וכבר לא יודעת מה לעשות. הקלינאית אומרת שיש שיפור קטן אבל נראה לי שהיא אומרת את זה על מנת להוכיח את עצמה יותר. מה דעתך? אולי כדי לפנות לעוד גורם? להחליף קלינאית? עד מתי לחכות עוד?
בנוסף, לרוב, הוא הולך על קצות האצבעות, במיוחד כשהוא ללא נעליים. אני הייתי איתו כבר אצל אורטופד שציין שהכל בסדר. חשוב לציין שהוא לא תמיד הולך כך יכול ללכת גם רגיל . תקופה ארוכה הלך כבר רגיל ואז שוב חזר על קצות האצבעות..אולי זה הרגל? ככה אמרה אורטופד ורופא המשפחה אבל זה עדיין מטריד.
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים ושלושה חודשים - תגובה
05/05/2014שלום,
ילדים שחשופים לשתי שפות תמיד מתעכבים בהתפתחות השפה, ולכן זה לא מפתיע שיש לבן שלך איחור. אני מציעה לך שתטפל בו קלינאית תקשורת בעברית, כיוון שזו השפה שהוא צריך לדבר בה. וכמו-כן, צריך לחכות בסבלנות לפחות חדשיים-שלושה כדי להרגיש שיפור והתקדמות.
לגבי ההליכה על קצות האצבעות - מקובל לבקש גם בדיקה של נוירולוג-ילדים ולא רק אורתופד. כדאי.
כל טוב, מקווה שיהיה שיפור והכל יסתדר.
יום עצמאות שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)