בן 4.5 לא בחר דומיננטיות ידית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4.5 לא בחר דומיננטיות ידית
    שני
    15/06/2014

היי,
    בני בן ה- 4.5 אשר אובחן עם בעיות מוטוריות קלות וממתינים לטיפול פרטני של מרפאה בעיסוק ( עשינו מפגשים קבוצתיים אשר בסופם הומלץ המשך לטיפול פרטני) עד כה אני שמה לב כי הילד עדיין לא פיתח דומיננטיות ביד מסויימת - אוכל , שותה , כותב לרוב ביד ימין אך לפעמים מחליף ידיים באמצע ציור וכו' , שמתי לב שכשבועט בכדור בועט ברגל שמאל .אולי חשוב לציין שבני הבכור הוא שמאלי אך אני ובעלי ימניים...ושאלתי היא איך עליי לדעת האם הילד שמאלי או ימניי? האם הוא כבר צריך היה לפתח דומיננטיות? איך לעזור לחזק צד מסוים?
    יש לציין שלפי המרפאה בעיסוק קו האמצע עדיין לא הבשיל לגמרי אצלו...
    סליחה על כל השאלות ותודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 4.5 לא בחר דומיננטיות ידית - תגובה

15/06/2014

שני שלום,
    אנו מצפים מילד לפתח דומיננטיות לכל המאוחר עד גיל 3. אנו רואים את הדומיננטיות של צד באופן פשוט, ע"י תצפית על הילד, ובאיזה צד - יד ורגל, הוא מעדיף להשתמש : באחיזת כפית, באחיזת עפרון מברשת שיניים וכד'.
    הדומיננטיות חשובה כדי לפתח מיומנות טובה בתנועות עדינות, בעיקר כתיבה.
    כאשר ילד אינו מראה דומיננטיות ברורה עד גיל 4, אנו מפנים אותו לטיפול ריפוי-בעיסוק, וברוב המקרים זה מסתדר, בצד ימין או בצד שמאל.
    לאחר שתתחילו בטיפול, בוודאי תקבלו הדרכה מה לעשות בבית, ואני בטוחה שהדברים יסתדרו.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו