מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 4 ו8 חודשיםרונית15/07/2014
דר יוכי שלום רב, מה שלומך ?
זו אינה הפעם הראשונה שאני פונה אלייך ואשמח לשמוע את דעתך
בני בן 4 ו8 חודשים ,היה לו עיכוב התפתחותי מבחינת אחיזת הצבע וזיהוי צבעים עד גיל 4 לא ידע את כל הצבעים לקראת גיל 4 וחודשיים השלים את הפער ויודע לזהות את כל הצבעים :)
לענין אחיזת הצבע עברנו את המכשול הנ"ל והיום אוחז את הצבע בצורה טובה מצליח לבצע פעולות של של לעבור על mיור עם קווים וכדומה
מזהה את כל המספרים מ1 עד 10 לעיתים מתבלבל בין 6 ל9
מאוד אוהב פאזלים
מה שמטריד אותי הוא שעדיין אינו מצייר כמו שאר הילדים בני גילו אם לדוגמה אני יישב איתו ויגיד לו שעכשיו אנחנו מציירים ציור לסבתא ואני מצירת דשא בדף משלי ואז הוא יצייר דשא בדף משלו כנ"ל לגבי שמש וכנ"ל לגביי פרח ואפילו איש אבל אם אני יביא לו דף וייתן לו לצייר זה יסתיים בסתם שירבוט כמו מסגרת ולצבוע את תוכה .
והנושא הזה ממש ממש מטריד אותי אני מרגישה כי הציור אינו מדבר אליו אני חייבת לציין שגם אני הייתי כזו לא אהבתי לצייר בילדותי ואף נמנעתי מכך .
האם זה נורמלי שילד בגיל שלו לא מצליח להביא תוצרים כמו בני גילו , וכיצד היית ממליצה לפתח את היכולת הזו
שאלה נוספת ילד בגיל זה מה הציפיה ביכולת של פעולות חשבוניות
אודה להתייחסותך המקצועית
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 ו8 חודשים - תגובה
15/07/2014רונית שלום,
לגבי הציור - ייתכן שיש איחור ביכולת להציג אובייקטים, שנובעת מהקושי שהיה באחיזת עפרון. אולי מדובר בקצב התפתחות קצת איטי מהצפוי, אבל העובדה המשמחת היא שהילד משיג את הידע! ייתכן גם, שאהבת הציור איננה באופיו, וגם לכן הוא איננו כל כך מצליח. יש אנשים כאלה. העקרון הוא לחשוף את הילד : בתרגול יחד איתך, בביקור במוזיאונים, בהסתכלות על תמונות בספרים.
לגבי חשבון - בגיל זה, צפוי שהילד ידע בעיקר חיבור, במספרים קטנים, אולי מעט חיסור. גם זה מגיע יותר סביב גיל 5, 5+.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)