מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תודהשירה17/07/2014
שלום לך, אני לא בטוחה שזה המקום המתאים להתייעץ, אם לא אשמח שתפני אותי.
תודה מראש.
ביתי בת 9 , נולדה כפגית עם בעיות עיניים רציניות [בעין אחת ממש לא רואה] יש לציין שכל ההתפתחות שלה היתה תקינה רק בגיל 4 בערך התוועדנו לעובדה שהיא לא רואה בעין אחת.
ברוך ה' היא מתפקדת רגיל לחלוטין, ילדה חכמה חרוצה ועם התאמות של משרד החינוך ללקויי ראיה היא גם מצליחה מאוד בלימודים ובמבחנים.
אני רוצה להתייעץ לגבי התנועות שלה, בסך הכל היא ילדה פעילה מאוד. רצה מטפסת רוכבת קצת על אופניים, קופצת. גם מבחינת מוטריקה עדינה אוהבת לצייר לכתוב,
אך כשהיא עושה תנועות עם הידיים בעיקר בזמן ריקוד או מסיבות התנועות מאוד מגולמניות כאלה[מקווה שאני מסבירה נכון] כאילו חסר קצת רפיון בשרירים . ניסיתי לשלוח אותה השנה לחוג שחיה והתעמלות במים חשבתי אולי יעזור קצת.. אבל לא ממש נראה לי.. לא שאני מצפה ממנה להיות רקדנית.. אבל אשמח לדעת אם יש משהו לעשות כדי לשפר קצת את התנועות?
והאם זו בעיה ידועה מוכרת?
ושוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה - תגובה
17/07/2014שירה שלום,
בוודאי שיש קשר בין ראייה לבין תנועה במרחב, אבל זה לא בהכרח הסיבה, וייתכן שפשוט זו ילדה לא ספורטאית במיוחד, או קצת מסורבלת, גם ללא קשר לראייה.
אני מציעה שתקחי אותה פעם אחת לאבחון אצל פיזיותרפיסטית, ותשמעי מה דעתה המקצועית. ייתכן שאין בעייה, והיא תציע לך להמשיך עם שחייה, או התעמלות רגילה, וייתכן שהיא תציע טיפול קצר של פיזיותרפיה, או מה שנקרא "התעמלות טיפולית".
בהצלחה, וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)