ילד בן כמעט 7

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן כמעט 7
    אורית
    17/07/2014

שלום רב,
    הבן שלי סיים כיתה א. ילד חכם, מסתדר חברתית, ללא בעיה בולטת מסויימת מבחינת בית ספר.
    ישנה בעיה שמאוד מציקה לי:
    כשבן שלי שקוע במשהו (לא חשוב אם זה טלויזיה, כדרור כדור או אפילו סתם פעילות לא מוגדרת), הוא לא עונה כשמדברים אליו, לא מגיב לשם שלו, לא עונה לשאלות. זה מאוד מפריע כי הוא מרגיש שכל הזמן כועסים עליו - אני, מדריכים, מורים, כל מי שמנסה לפנות אליו (לפעמים פעמים רבות רצוף קוראים בשמו והוא לא עונה) לא מקבל כל תגובה ממנו. חשוב לי לציין שהילד משתף, מספר מה עובר עליו, מתקשר, בעל חוש הומור ולחלוטין מבין מה קורה סביבו. שאלתי אותו מספר פעמים אם הוא לא שומע כשקוראים לו והוא טוען שהוא לא שומע (בפירוש אין לו בעיית שמיעה). האם זאת יכולה להיות סוג של בעיית קשב? הוא מסוגל להתרכז במשימות זמן רב ולא היתה איתו שום בעייה של שיעורי בית או הפרעות בכיתה במהלך השנה אך זו בעייה רצינית מבחינתנו בעיקר בגלל הכעס של הסביבה עליו והתחושה שזה גורם לו.
    מה דעתך? מה אפשר לעשות?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן כמעט 7

הוספת תגובה

• ילד בן כמעט 7 - תגובה

17/07/2014

אורית שלום,
    יש גם מבוגרים כאלה !!! זו תופעה של יתר-קשב, כשאדם שוקע בעשייה מסויימת ו"נבלע" בתוכה, ללא הקצאת קשב למה שקורה בסביבה.
    ישנן דרכים ללמד ילד לעשות פיצול-קשב, ואת יכולה להתייעץ עם פסיכולוג שמטפל בגישה קוגניטיבית-התנהגותית. מדובר בטיפול קצר יחסית וטכני. ייתכן שימליצו לך לחכות עוד שנה, או אפילו שנתיים, כדי לעשות טיפול כזה.
    בכל מקרה, אינני רואה סיבה לדאגה, ולא כדאי גם להקדיש לכך תשומת-לב מיוחדת. הילד מרגיש בגישה השלילית אליו, וזה רק מחמיר את המצב. עדיף להיות סבלניים.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו