מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה בלילה מחיתולים של כמעט בן 5רונית10/08/2014
בני בן 4.8, גמול ביום מהחיתולים כבר מגיל 3 וקצת. בלילה איני מצליחה לגמול אותו.
לפני כ-3 חודשים, מתקופת פסח הורדתי לו את החיתול. התחלתי לדבר איתו על החשיבות של ההרגשה שאם רוצים פיפי בלילה, צריך לגשת לשירותים. כל לילה כשעתיים אחרי שכבר עשה פיפי ונרדם אני מעירה אותו (יותר נכון נושאת אותו) לכיוון השירותים, כאשר אני עושה זאת - בבוקר, מתעורר ללא פיפי. באם קורה שפיספסתי את הקימה שעתיים לאחר שנרדם, עושה פיפי במיטה וממשיך לישון, בלי שדבר זה מפריע לו
. המשך השינה גם כשהוא רטוב מעידה בפני שיתכן ועדיין לא מוכן לגמילה. מה את ממליצה לעשות, עוד מעט נכנסים מחדש לתקופת הסתיו/חורף האם יהיה נכון להחזיר לו את החיתול? (ישן עתה עם תחתונים). מאוד רוצה שעד החורף יגמל, מהן המלצותיך בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בלילה מחיתולים של כמעט בן 5 - תגובה
11/08/2014רונית שלום,
כמו בהרבה דברים, הרצון שלנו, כהורים, צריך לתאום את יכולת הילד.הגמילה בלילה היא עניין מורכב ביותר, והרבה ילדים מרטיבים בתכיפות מסויימת עד גיל 6 ו-7, במיוחד בנים. לפעמים זה נובע משינה עמוקה, לפעמים - מחוסר רגישות תחושתית ללחץ השלפוחית.
לכן אחת הגישות לטיפול היא "דיאטת שתייה : להפסיק עם השתייה כשעתיים לפני השינה. בחורף זה עובד, בקיץ פחות.
אני מציעה לא ללחוץ, ולא לגרום לילד בושה, או תחושת אשמה או מבוכה. הוא בהחלט לא אשם. יש היום תחתונים עם חיתול, מכובדים ונוחים. שילבש אותם עד שיבשיל להפסקת ההרטבה גם בלילה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
שלי11/08/2014אני מאוד מסכימה עם הד"ר, בתהליך הגמילה סבלנות היא מילת המפתח ואסור להאיץ ולשדר לחץ כי זה רק מלחיץ את הילד. בלילה אני מציעה לך לשים בנתיים דריי נייטס, זה מה שאני עשיתי עם הבן שלי בתקופה הזאת. לאט לאט הפספוסים פוסקים וזה עובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)