גבולות לילד בן כמעט 5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבולות לילד בן כמעט 5
    רונית
    11/08/2014

בני בן 4.8, בן יחיד, מקבל תשומת לב רבה, יתכן ובשל כך ניתן להגיד שמפונק. הרבה פעמים אני נתקלת מצידו בהתפרצות בכי מלווה בזעם כאשר לא מקבל את אשר רוצה.
    יש לציין שהינו ילד פיקח ונבון, מפותח לגילו, מבין ומתקשר כמו בוגר. מאוד מכעיס אותי הרבה פעמים כאשר אני אומרת לו לא לעשות דבר מה, כאילו לא שומע אותי וחוזר על פעולתו שאסרתי אותה שוב ושוב. לאחרונה החל גם להתחצף ולענות לא יפה.
    שאלתי היא מהן השיטות האפקטיביות כדי שישתף פעולה מייד, בלי שיהיה צורך לבקש ממנו שוב ושוב. ובאם נאמר לו לא לעשות דבר מה והוא בכל זאת עשה, מהן הן הפעולות שעלי לנקוט באותו רגע.
    לרוב אני מנסה לדבר איתו כאל בוגר, לעיתים מושיבה אותו בחדר כמה דקות- שני אלו לא התגלו כתורמים, כי במקרים חדשים אני שבה ורואה את ההתנהגות הלא תקינה.
    מה עלי לעשות כדי להגיע להתנהגות יותר נאותה של הבן, המשקפת כי הילד מבין שיש גבולות וכי עליו להשמע לדברי ולהוראותי?
    יש לציין שאינו מתנהג כך באופן גורף לכל אשר אני אומרת לו. יש מקרים בהם הוא מתנהג כפי שתארתי ומקרים אלו מאוד מכעיסים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גבולות לילד בן כמעט 5

הוספת תגובה

• גבולות לילד בן כמעט 5 - תגובה

11/08/2014

רונית שוב שלום,
    אם הילד נבון, אפשר לשבת לשוחח איתו, להסביר לו מדוע צריך גבולות, ומה הגבולות.
    אפשר לערוך "חוזה" עם הילד, לפיו תבחרי 3-4 התנהגויות (לא יותר בפעם אחת!) שאותן אסור לו בהחלט לבטא. אפשר להעלות זאת בכתב ע"י מדבקות צבעים, כאשר לכל התנהגות לא רצוייה יהיה צבע אחר, והדף יהיה על המקרר. במסגרת החוזה, אפשר להחליט על עונש שהילד מקבל לגבי כל התנהגות שלילית. ואז, כאשר הוא מתחיל לאבד שליטה, אפשר לומר לו : תזכור "צבע אדום" או "צבע סגול", לפי העניין.
    מנסיוננו, זה עובד. כאשר הילד מצליח לשלוט בעצמו, חשוב מאד לשבח אותו, ואולי אף לתת לו פרס קטן בשל כך.
    דרך אחרת היא להתעלם מן הבכי והתקפי הכעס. לצאת מהחדר, לתת לילד להרגע, ואז לדון איתו על העניין. גם זה עובד עם חלק מהילדים, המחפשים שליטה ע"י התקפי הזעם.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו