תחרותיות מתמתדת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחרותיות מתמתדת
    רונית
    07/09/2014

בני, עוד מעט בן 5. בעל שפה מפותחת ומבין כל אשר אומרים לו. כאשר אנו משחקים משחקים ביחד ואני מסבירה לו את הכללים, במהלך המשחק מפר אותם ועושה הכל כרצונו במשחק אך ורק כדי לצאת מנצח. האם אני עושה טעות בכך שמאפשרת לו לנצח אותי כל הזמן? אני מנסה להסביר כי אינו נוהג עפ"י הכללים, אך הוא בשלו אינו מקשיב ומבצע צעדים כדי לצאת מנצח, לבסוף אני מוותרת לו ומאפשרת לו להרגיש שניצח.
    האם בגילו אין הוא אמור להתנהג לפי הכללים?

יש לציין שהינו מפונק, כאשר לא מקבל את אשר רוצה פוצח בבכי.

במשחק עם חברים, שוב אינו מקפיד על כללים וכל מטרתו לעשות את אשר רוצה כדי לצאת מנצח. יש לו תחושה מתמדת שהוא בתחרות. כאשר יוצא לרכיבה עם חבר וחברו יוצא ראשון, פוצח בבכי מאחר והוא רוצה להיות הראשון.

מהן המלצותיך בעניין נושא התחרות ותחושת המנצח התמידי שמתוארת לעיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחרותיות מתמתדת

הוספת תגובה

• תחרותיות מתמתדת - תגובה

08/09/2014

רונית שלום,
    כנראה שלבנך יש תכונת אופי, אשר דוחפת אותי לרצות לנצח, ויש גם מבוגרים כאלה. זו תכונה שיש לה צד חיובי בחיים, וצריך לשמוח עליה. מצד שני, בוודאי שצריך ללמד ילד להיות הוגן, קודם כל, כלומר : להקפיד על הכללים, ולא לפגוע בחברים. ילדים אחרים אינם אוהבים להפסיד, ועלול להיווצר כעס כלפיו.
    כלומר : צריך למצוא את דרך המלך בין שימור תכונת התחרותיות, לבין החינוך לשמירה על ערכים, והיכולת להיות גמיש, ולהשלים עם כשלון. זה קורה בחיים, וצריך ללמד ילד גם לשאת מצב כזה.
    זה קצת קשה בגיל 5. הילדים עדיין אינם בשלים . בעוד שנתיים-שלוש יהיה בשל לכך יותר, באופן שכלי ורגשי. אבל חשוב להתחיל בחינוך כבר עכשו.
    אני בהחלט חושבת שבוודאי כשאת משחקת איתו, כאמא, את צריכה להקפיד על מילוי החוקים של המשחק, ואם הוא "מרמה, - פשוט תפסיקי לשחק. חשוב שהילד יראה אותך כדוגמה ליושר, להוגנות.ללא פשרה. גם אם יבכה, אל תיבהלי מכך. לא נורא. חשוב שתשדרי לו, שמשחקים רק לפי הכללים !!! בהמשך, יעשה זאת גם עם החברים שלו.
    בסבלנות. כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו