תנועות רפיטטיביות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנועות רפיטטיביות
    אני
    30/09/2014

שלום. בני בן 5.5. מזה זמן שמתי לב שהוא מדי פעם עושה תנועות עם הידיים. לוקח את היד ומנגב את האף או את הלחי..חוזר על התנועה הזאת הרבה פעמים, לא תמיד ברצף. בעיקר כשהוא מתרגש,משחק במשהו. לעומת זאת, כשהוא אוכל או מרוכז בטלויזיה למשל, אינו עושה זאת. אציין כי הוא ילד בריא, מפותח לגילו ללא בעיות מיוחדות כלשהן. זה לא מפריע לו או לתפקודו, בעיקר לי...האם יש סיבה לדאגה? ממה זה נובע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תנועות רפיטטיביות

הוספת תגובה

• תנועות רפיטטיביות - תגובה

30/09/2014

שלום,
    יש בדרך כלל אחת משתי סיבות עיקריות לתנועות חזרתיות : הסיבה האחת היא הרגל שהילד רכש, עקב סיבה כלשהי : למשל לנקות ידיים, או לנגב את האף, כפי שאת מציינת. במצב זה יש לילד שליטה על התנועה, ובדרך כלל היא תיפסק לאחר זמן-מה.
    הסיבה השנייה היא מעין "טיק" : מין דחף נוירולוגי, ללא סיבה הגיונית, לפעולה מוטורית כלשהי. ללא שליטה. במצב כזה, התנועה עשוייה להימשך תקופה ארוכה. אם היא אינה מפריעה לתפקוד הילד, הרי שלא עושים שום דבר. אם היא מפריעה, אפשר להתייעץ עם נוירולוג-ילדים כדי לבדוק איך אפשר לעזור.
    אין טעם להעיר לילד. מוטב להתעלם מכך ולהניח לו. פשוט עקבו אחריו עוד כמה שבועות. נקווה שזה יחלוף. אם לא - פנו לרופא הילדים והתייעצו איתו.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..אציין כי

אני
    30/09/2014

מדובר כבר בכמה שבועות שהוא עושה זאת. אולם זה לא מפריע לו.. יכול להיות שהתנועה התחילה מביישנות וזה פשוט נשאר לו? האם בכל מקרה ממה שציינת אין סיבה לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..אציין כי - תגובה

30/09/2014

שוב שלום,
    אינני רואה שום קשר לביישנות. ניסיתי להסביר את שתי הסיבות המקובלות. שתיהן לא מדאיגות !!! שוב אומר שאני מציעה להמתין עוד מעט ולראות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה..

אני
    01/10/2014

ד"ר שלום, ניסיתי לבדוק אם זו תנועה שהוא שולט בה ונראה שאכן כך. שאלתי אותו למה הוא עושה את התנועה הזו והוא אמר שמגרד לו..ביקשתי ממנו כל פעם שהוא עושה את התנועה להגיד מילה מסוימת "עכשיו", והוא אכן עשה זאת. האם זה יחלוף מעצמו? זה פשוט קשה לי לראות את זה...י

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה.. - תגובה

01/10/2014

שוב שלום,
    עשית יפה, ואכן הסימנים הם שלילד יש שליטה בכך. בדרך כלל, במצב כזה התופעה חולפת.
    אולי קשה לך לראות זאת, אבל אל תדאגי ואל תתרגשי, ואל תייצרי יותר מדי תשומת-לב סביב זה. זה רק יוצר מתח אצל הילד שגורם להחמרת התופעה. פשוט תתעלמי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וכעבור שנה...

אמא מודאגת
    18/07/2015

שלום ד"ר,

אז עברה כמעט שנה וזה אכן עבר כמעט לחלוטין. העניין הוא שכעת שוב החל בתנועות חוזרות (שונות מהקודמות) עדיין באזור הפנים. תנועה של ניגוב האף וליטוף הראש. שאלתי...האם זה נחשב לתקופה ארוכה כי הנה זה חוזר? האם יש משמעות לכך? אני משתגעת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וכעבור שנה... - תגובה

19/07/2015

שלום,
    אין צורך להשתגע. זה לא משהו מסכן חיים או מדאיג, אבל במקרה שזה חוזה ונשאר זמם ארוך - כדאי לך להתייעץ עם נוירולוג-ילדים. יש דרכים, בעזרת תרופות, וגם בעזרת טיפול פסיכולוגי, לעצור זאת. תהיי רגועה. זה חשוב.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו