עיכוב התפתחותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב התפתחותי
    אמא מודאגת
    07/10/2014

שלום, בתי בת שנתיים ו10 חודשים. מדברת בצורה לא ברורה, חסרות לה אותיות רבות. יש לה אוצר מילים גדול, היא מבינה כל מה שאומרים לה אבל בדיבור יש לה תחושה שהיא נמצאת מאחור ביחס לבני גילה. כמו כן, יש פער בין איך שהיא בבית מבחינת דיבור ופתיחות לבין איך שהיא בחוץ, כולל הגן. היא ממעטת לדבר, מעיקר מצביעה ומוצאת דרכים להביע את עצמה כדי שיבינו אותה, העיקר לא לדבר...
    בבית, היא שרה שירים שלמים (לא בצורה ברורה, רק כאלו שאני מבינה), מחברת לפעמים 3 מילים ללא מילות רישור. למשל: "אמא רוצה לבד", "אמא בקבוק", "לא שלך", וכו'. מבחינת משחק היא מרכיבה פאזלים בסבלנות רבה ואינטיליגנטית (יכולה לבד 36 חלקים), אוהבת לסדר דברים (קלפים, לגו לפי צבעים). בגן, יש לה חברה אחת שאיתה היא נמצאת רוב הזמן, מתעניינת בפעילויות שיש בגן, שרה את התכנים אח"כ בבית (תמיד בצורה לא ברורה), אבל בגן, מופנמת ושקטה.
    היינו אצל קלינאית תקשורת, איתה היא לא שיתפה פעולה וזו אמרה לנו לחזור עוד 4 חודשים. אודה לעצתך כיצד לפעול כי העניין מטריד אותי עד מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב התפתחותי

הוספת תגובה

• המשך

אמא מודאגת
    07/10/2014

עוד אציין כי היא התחילה ללכת רק בגיל שנה ו7 חודשים, והיא עדיין לא גמולה. אחות שניה לילד בן 5.5, איתו היא מתקשרת נהדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אמא מודאגת
    07/10/2014

הגננת מציינת כי היא משחקת רוב הזמן לבדה, בוחנת משחק של ילדים אחרים אך לא יוצרת איתם קשר. מציינת שהיא מבינה הכל, סופגת וקולטת את מה שהיא מלמדת. כשהיא שואלת אותה שאלות היא עונה במילה אחת בלחש. האם לעזוב אותה ולתת לזמן לעשות את שלו? או שלדעתך יש צורך בהתערבות טיפולית רגשית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

08/10/2014

שלום אמא יקרה,
    לי די ברור שלילדה יש קשיים בהיגוי, ולכן הדיבור שלה משובש. זה בהחלט יכול ליצור מצב שהילד נמנע מדיבור בחברה.
    ידוע לי שיש קלינאית תקשורת שחושבות כי טיפול בדיבור הוא יעיל רק מגיל 3. לכן כנראה אמרו לכם לחזור עם הילדה בעוד כמה חדשים. ייתכן שלא כדאי לך להמתין, ונכון יותר לקבוע לקלינאית תקשורת אחרת. יש לקוות שהיא תצליח טוב יותר ליצור קשר עם הילדה ולגרום לה לשתף פעולה בטיפול.
    אינני רואה צורך בטיפול רגשי. בוודאי לא כרגע. אני חושבת שהמאמץ צריך להיות על טיפול שפתי.
    כל טוב, בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו