גמילה ממוצץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה ממוצץ
    שרון
    14/10/2014

שלום רב :)

יש לי תאומים בני שנתיים וחודשיים. מאז שנולד היה הבן מאוד קשור למוצץ שלו, וגם כיום הוא מאוד זקוק לו ולא מוותר עליו כמעט לרגע. בגן הוא בלי מוצץ, אך ברגע שיוצאים הביתה הוא מבקש אותו. הצלחתי לעבוד איתו על כך שהמוצץ מוגבל לבית בלבד, אך בבית הוא לא זז בלעדיו. אם הוא מוציא אותו כדי לאכול או לשתות, הוא מיד מחפש אותו. כך גם בלילה - אם הוא מתעורר ולא מוצא את המוצץ - הוא מגיע אלינו למיטה ובוכה. מאוד חרד כשאינו מוצא אותו.

אחותו התאומה, לעומת זאת, רק בחודשים האחרונים התחילה להתנהג עם המוצץ כמו אחיה, כשלפני כן נזקקה לו רק בשינת הלילה.

אני מניחה שיש כאן גם עניין של חיקוי, אך כרגע המצב הוא ששניהם לא מוכנים להיפרד לרגע מהמוצץ. לעתים אנחנו חוזרים הביתה מטיול בחוץ או מביקור אצל חברים, כיוון שהם רוצים את המוצץ, ואני מעדיפה כך מאשר לתת להם אותו גם בחוץ ואצל אנשים אחרים.

אשמח לעצה כיצד לגמול אותם בהדרגתיות מהמוצץ.
    רציתי לציין ששניהם לא ינקו ואני מבינה את הצורך הרגשי שלהם, אך מאוד קשה לנו עם המרדף הבלתי פוסק אחרי המוצץ. יש לנו מספר מוצצים בבית, אך הם נקשרו למוצץ אחד או שניים ספציפיים, ואם הם אובדים לנו, יש חגיגה בבית.

תודה וחג שמח :)
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ - תגובה

14/10/2014

שרון שלום,
    כשאת מדברת על גמילה ממוצץ בגיל שנתיים וחדשיים, אינני יכולה לתמוך בך. מבחינתי, זה גיל שבו צריך את המוצץ, אם ילד ינק ואם לא, ואינני רואה שום סיבה לגמול אותם משימוש במוצץ בגיל זה. העובדה שעבורנו ההורים זה לא נוח, היא אינה מספקת כסיבה מבחינתי. פעולת המציצה מרגיעה את הילד ועוזרת לו להתמודד בגיל זה. זה נעים לו, זה משמש כ"אובייקט מעבר", ובעיניי, כאיש מקצוע, זה חיובי.
    מבחינתי, הייתי לגמרי מניחה להם. אולי ייגמלו לבד מהמוצץ בגיל מסויים, ואם לא - עד גיל 4 זה נחשב לגמרי נורמטיבי.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ

שרון
    14/10/2014

תודה רבה על תשובתך. כנראה שלא הסברתי נכון - כוונתי היא לא לגמול אותם לגמרי; אלא לצמצם את זמני השימוש במוצץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ - תגובה

14/10/2014

מבחינת הילד, במיוחד בגיל כה צעיר, זו עדיין בעייה : אין לו עדיין תפיסת זמן מדוייקת, ולא ברורים לו ההבדלים בין זמן כזה וזמן אחר. וכאמור, איננו רואים סיבה מוצדקת לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו