בעיות התנהגותיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגותיות
    יסמין
    14/10/2014

שלום
    אני אמא לילד שהו בן 5 וחצי. אובחן על ידי פסיכולוג שהוא בעל איחור התפתחותי בערך שנה לעומת בני גילו.
    האיחור הבולט הוא בהתפתחות השפה. והוא המצא בגן שפתי. בנוסף הוא סובל מאסטמה וגם מגיל 7 חודשים התברר שיש לו עין פזילה וגרמה לעין עצלה והוא עם משקפיים ובנוסף ונכי חשוב היה לו כמה פעמים פרכוסי חום.
    את כל זה כבר עברנו אבל יש לנו בעיה משמעותית והיא גבולות. כל יום מתקשים כדי להעיר אותו מהשינה צריך להתחנן אליו על מנת לקום ויכנם לשירותים ולהחליף בגדים בקיצור הכנה לבית הספר.
    לא רק זה הוא אדיש מאוד חוסר מוטיבציה צריך לנשק את הידיים שלו על מנת לעשות מה שאני או אבא בקש ממנו. קוראת הרבה פעמים והוא לא מוכן לגיד לי כן (לציין השמיעה שלו תקינה) בזמן שני מתפרצת ומתרגזת לפעמים עונה.
    אני אמא עובדת וגם לומדת יש לי עוד בת בגיל שנתיים וחצי .תמיד נכנסת לחרדה בגלל הבן שלי לו יודעת מה לעשות איתו לאחרונה כל הזמן יש לי כאבי ראש כמעט לא עובר יום בלי לקחת משכך כאבי ראש. אני לא יכולה עוד הדבר מאוד קשה. את המצב שתארתי התחלי להשפיע על הזוגיות שלי ועל חיי המשפחה שלי . אני לא אוהבת לצעוק עליו ולהתנהג ולהגיע למצבים לתת לו יפים ולא נעימים איתו.
    לציין שהוא מקבל שחייה טיפולית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגותיות

הוספת תגובה

• בעיות התנהגותיות - תגובה

14/10/2014

יסמין שלום,
    אני מבינה מתיאורך שמדובר בילד מורכב, וצריך קודם כל להבין את החווייה שלו בעולם : יש לו קושי שפתי, וזה מונע ממנו להתבטא ולבטא את עצמו, במיוחד רגשות, באופן חפשי. ידוע לנו שילדים כאלה חווים תסכול רב, ומרגישים את החריגות יחסית לילדים אחרים.
    בנוסף - הבעיות הרפואיות : ייתכן שיש לו רקע נוירולוגי שגורם גם לפזילה וגם לפרכוסי חום, וגם גורם לצורך בשינה יותר ממושכת (ולכן קשה לו לקום בבוקר!)
    גם התרופות נגד אסתמה אינן קלות, וגורמות לילדים אי-שקט רב, קושי בריכוז.
    כל זה יחד, לדעתי, יוצר אצל הילדים הרגשה גופנית לא נוחה ולא טובה, ומכאן גם רגשות שליליים, כמו חוסר-מוטיבציה, כמו תחושת נחיתות, חוסר-בטחון עצמי וכד'.
    לדעתי, קודם כל במצב כזה כדאי להתייעץ עם רופא ילדים נוירולוג ומומחה התפתחותי, כדי לבדוק מה המצב הגופני הכללי של הילד, מה ההתאמה של התרופות שהוא מקבל. בהמשך, אפשר גם להתייעץ עם פסיכולוגית התפתחותית לגבי טיפול.
    אני מציעה לכם לבקש הפנייה למכון להתפתחות הילד (לפי מקום מגוריכם והקופ"ח שלכם) ושם ישנו צוות רב-מקצועי, בניהול רופא ילדים מומחה, שיוכלו ללוות אתכם ולעזור לכולכם להתמודד. אין ספק שהמתח בבית משפיע עלייך כאמא, ורק גורם להחמרה.
    מאחלת לכם כל טוב, ושנה של בריאות !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו