בכיינות או רגישות יתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכיינות או רגישות יתר
    מיכל
    05/11/2014

ד״ר יוכי שלום
    היום הבן שלי ( בן חמש וחצי ) בכה כשאחותו הגיעה להוציא אותו מהגן בגלל שלא בחרו בו לאיזה משחק , הוא היה בהתקף בכי ולא הסכים ללכת הבייתה , הבת שלי התקשרה אליי שאני אגיע . הסייעת הסבירה מה קרה . אמרתי לו שיש עוד ילדים בגן ושאי אפשר לבחור רק אותו . ממש כעסתי עליו והענשתי אותו ביום בלי מחשב . הוא לא אהב את זה והיה ממש חסר לו , כל פעם בא לחבק אותי ולשאול אם אפשר לשחק , וביקש סליחה . לא ויתרתי . מאז שנכנס לגן הוא ממש מתבכיין אם הוא מפסיד או לא בוחרים בו או כל דבר שידו לא על העליונה. הגננת אומרת שהוא נרגע קצת אבל עדיין נמשך . אני מדברת איתו על זה , היום הענשתי והבהרתי לו שהוא ייענש בכל פעם שיתנהג בצורה כזו , זה ממש בכי מוגזם . אני נוהגת בסדר או שזה משהו שאין לו שליטה עליו ? אני לא רוצה להעניש סתם . הוא שאל אותי למה הוא ילד רע , הסברתי לו שהוא לא רע ושהוא טוב אבל הוא מתנהג לא יפה ושאם ימשיך להתבכיין ככה לא יילך לכיתה א. איך מבגרים אותו קצת ? אנחנו כרגע רק אצל קלינאית תקשורת .
    תודה על כל עיצה הערה או הארה. אני ממש מובכת כשאני רואה אותו ככה בגן בוכה מכלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכיינות או רגישות יתר

הוספת תגובה

• בכיינות או רגישות יתר - תגובה

05/11/2014

מיכל שלום,
    יש ילדים שהם רגישים יותר, או - חסרי בטחון עצמי. הם מרגישים נחותים בכל מצב שהם לא משתתפים בו, ותגובתם היא לבכות, כיוון שאין להם את התוקפנות ואת הבטחון להגיב חזרה.
    אסור לכעוס על ילד כזה, כיוון שאז את פוגעת עוד יותר בבטחון העצמי שלו, שכנראה ירוד ממילא. גם אין צדק לכעוס עליו : זה יותר חזק ממנו.
    להיפך : חשוב לעודד אותו, לשבח אותו על דברים שהוא טוב בהם, להקפיד שהילדים כן ישתפו אותו.
    בקשי גם את הגננת שתעזור לו בדרך זו עד כמה שהיא יכולה. בסבלנות, הוא יתחזק, ואז ימצא דרכים חכמות להשתלב בחברת הילדים טוב יותר.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיכל
    06/11/2014

טוב ששאלתי אותך , אני לא רוצה להעניש ללא הצדקה. לא חשבתי שזה בגלל חוסר בטחון אלא פשוט בגלל תחרותיות , הוא צריך להיות המנצח ותמיד להשתתף.
    אני משבחת אותו על התנהגות טובה , הוא מקבל פרסים , אבל זה ממש לא נעים לבוא לגן ולראות את זה ...
    תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

06/11/2014

היי מיכל,
    למשורר הלבנוני המפורסם חליל ג'ובראן יש שיר נפלא שכותרתו "ילדינו הם לא הילדים שלנו" = כלומר, הם באים מאיתנו, אבל יש להם אישיות ומציאות משלהם.......
    לא תמיד הילדים דומים לנו, ולא תמיד אנחנו מרגישים בנוח עם האופי שלהם. אבל זו האישיות שלהם, וצריך לכבד זאת, ולעזור להם להיות הכי טובים שאפשר, אבל לא בהכרח כמונו !!!
    אז בסבלנות!!! עוד תהיי גאה בו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין כמוך

מיכל
    06/11/2014

דיברתי עם הגננת והסייעת , הסברתי , שמחתי לשמוע שהגננת משבחת אותו כשהוא מתנהג יפה. נקווה שיחלוף מהר.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו