מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עצותרונית08/11/2014
דר' יוכי שלום רב מה שלומך ?
פעמים רבות התייעצתי איתך ואני מודה לך על כך מאוד
בני נמצא כרגע בגן חובה מטופל בריפוי בעיסוק , קלינאית תקשורת אנחנו בהפסקה נחדש את הטיפול בחודש הבא וקיבל השנה גננת שילוב .
בסך הכל מדובר בילד חכם ,קיים פער קטן בינו לבין ילדים שאיתו בגן אך אנו עובדים על זה וב"ה הוא ישלים את הפער
מדובר בילד שהולך בכיף לגן , נפרד מאוד יפה מהוריו והגננת מדווחת על ילד שמח שעבר תהליך מדהים ומשחק עם לא מעט ילדים בגן ,גם יש לו חבר מאוד טוב בגן שבא אלינו והוא הולך אליו .
לציין הגננת שלו היא אישה מדהימה שאני מאוד מתחברת לאני מאמין שלה שהוא ההכנה לכיתה א היא לא לימוד אותיות ומספרים היא יותר עובדת איתם על שפה שהיא מאוד עשירה . בגן יש חצר אוקולוגית שמטרתה לפתח את הסקרנות של הילדים וישנה הבנה מאוד גדולה לצד הרגשי של הילדים היא באמת מאמינה כי כאשר הילד מאמין בעצמו וביכולות שלו הוא משיג הרבה יותר ולכן היא מתעסקת הרבה בנושא העצמת הילד .
העינין הוא כזה בגן יש 35 ילדים מתוכם 22 בנים ומתוך 22 הבנים יש 10 ילדים מאוד בעייתיים ברמה שהגננת עירבה את השרות הפסיכולוגי וגורמי הרווחה וגם בימי החופש שלה היא מגיעה לגן מאחר והגננת המחליפה לא מצליחה להשתלט על הילדים
מדובר בילדים בלתי ניתנים לשליטה אני בעצמי הבאתי יום אחד את ילדי לגן וראיתו בעיניי כיצד הגננת יוצאת מדעתה .
בנוסף לפני יומיים בני התעורר בשעה 4 לפנות בוקר העיר אותי וסיפר לי שהסייעת אחזה בידו של ילד מסויים אני יודעת לפי השם כי מדובר באחד מהילדים הבעייתיים לדבריו אחזה בו חזק ואף חולצתו נקרעה וביקש ממני לדבר עם הסייעת ולהגיד לה שזו לא התנהגות יפה .
מאחר ואני מבינה את הבעייתיות בגן אני משערת שהסייעת ניסתה לעצור את הילד מלעשות משהו ואוליי משכה בחולצה
עם זאת בני רואה דברים שילד בגילו לא אמור לראות.
לסיכום :
השאלה האם לאור כל מה שכתבתי כאן כדאי להעביר אותו גן ?חשוב לציין כי לאור ההתנהלות הבעייתית בגן ללא כל ספק הגננת פחות פנויה לילדים כמו כל גננת אחרת
אני ממש אודה לחוו"ד המקצועית
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - תגובה
09/11/2014רונית שלום,
את שואלת שאלה קשה, ולהרגשתי - אין תשובה ברורה. שום מקום אינו מושלם, ולכל גן יהיו יתרונות וחסרונות. אם בגן הנוכחי הגננת היא טובה, כפי שאת מציינת, והילד כבר מורגל, ויש לו חבר טוב (ואולי בהמשך יהיו עוד חברים), לא הייתי מטלטלת אותו למסגרת חדשה. אצל כל ילד, ובמיוחד ילד כזה, תהליך ההסתגלות למקום החדש אינו פשוט, ועלול לפגוע בו. היציבות מאד תורמת לילד להרגע, וכך - להשתפר.
אני מציעה שתשוחחי איתו על מקרים כאלה שאת מתארת, אולי אפילו תבקשי מהסייעת או מהגננת לשוחח עם הילדים על מה שקרה, כדי שינסו להבין את השתלשלות העניינים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)