חיטוט מוגזם באף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיטוט מוגזם באף
    ליאת
    09/11/2014

יש לי ילדה בת חמש וחצי , ואחת " ההנאות " הגדולות שלה זה חיטוט באף , היא לא מסוגלת שיהיה לה ליכלוך מיותר באף , העניין מתעצם לאחר קירור או שפעת כי אז יש לה הרבה עניין , שמתי לב שזה כבר סוג של אובססיה , והיא לא ככ שולטת על זה , ( זה נמשך כבר די הרבה זמן ) אני מפחדת להשתמש במילה טורדני ... אבל האצבע שלה נמצאת בנחיריים מרבית היום , והיא סיפרה לי שהסייעת העירה את תשומת ליבה ...
    אני מעירה לה , אבל לא רוצה להשתמש בהפחדות של יהיה "לך אף גדול או נחיריים גדולות "...השאלה שלי איך אני מסיטה אותה מעניין בלי שתפתח אובססיה חלופית ... אשמח לעצה מהירה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיטוט מוגזם באף

הוספת תגובה

• חיטוט מוגזם באף - תגובה

09/11/2014

ליאת שלום,
    יש ילדים שיש להם רגישות תחושתית בגוף, או באזורים מסויימים, ואנו רואים אצלם ,התעסקות יתר" באזורים האלה : נגיעות, ליטוף, גירוד, או, כפי שאת מתארת חיטוט באף. 0או בפה, או באצבעות בדרך כלל).
    בגיל צעיר זה לא נורא, ואנו ממליצים שלא להתייחס לכך. פשוט להתעלם. בדרך כלל זה חולף, אבל אם זה ממשיך, הרי בגיל 7 אפשר כבר לטפל בכך בדרכים פסיכולוגיות, כדי לגמול את הילד.
    להצעתי, בשלב זה פשוט התעלמי, ואל תגיבי.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוט כרוני

הדס
    15/10/2015

שלום ,

בני בן ה - 9 כבר כחודש לא מפסיק לחטט רוב היום באף. זה הגיע לרמה של דימומים כבדים , התרחבות הנחיריים ומשיכות קונסטטניות באף. אני לא מצליחה לגמול אותו מכך ואני חוששת לנזק בלתי הפיך.
    מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו