מה עובר על הילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עובר על הילד
    אמא
    11/11/2014

בני כמעט בן 4 ובתחילת שנה עבר גן וכו'
    הוא נמצא בגן רב גילאי, יחד איתו יש גם ילדים בגיל חובה. ויש להם התמודדויות מול הגדולים.
    לאחרונה הוא התחיל להציק לאחיו הקטן מתוך משחק וגם סתם. משתלט עליו, משכנע אותו להביא לו מהעוגיות שלו מהדברים שלו.. משכנע ממש כאילו מכריח.. אני לא יכולה שלא להתייחס וכל תגובה יוצאת לא טוב וכשכן ניסיתי לשתוק סתם נהייתי עליו טעונה והתפוצצתי אח"כ.
    ולי הוא עושה סרטים אם אני לא מביאה לו משהו וגם אם אין לי בכלל להביא לו, הוא לא מבין את זה ובוכה וצורח על זה..
    בגן היו 2 מקרים השבוע שבאחד הוא החזיר לילד הכי מציק בגן (מהגדולים) וזרק עליו קוביה ובמקרה השני זרק קוביה על ילד בגילו עדין שעיצבן אותו והגננת אמרה שהוא זרק אך היה בהלם כשפגע.. ז"א שלא באמת התכוון..
    אני יודעת שעובר עליו דברים.. אמרי לי בבקשה איך עליי להתנהג ולהגיב ולהיות חזקה!
    כל הרחבה תהיה ברכה.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עובר על הילד

הוספת תגובה

• מה עובר על הילד - תגובה

11/11/2014

אמא יקרה שלום,
    בבסיס הדברים כנראה שהילד שלך מתחיל להיות מודע לתחרותיות בחיים, מצד אחד - אחיו הקטן, מצד שני - הילדים הגדולים בגן, ואולי הוא מרגיש, משני הכיוונים, שהוא "המקופח".
    אני מציעה לך למצוא דברים שיוכלו לפצות אותו : למשל, לתת לו בבית תפקידים של האח הגדול, כדי שירגיש אחריות ואת הבכורה. לדוגמה, אפילו להרשות לו ללכת לישון קצת יותר מאוחר מאחיו.
    חשוב שתמצאי זמן להקדיש לו לבד. בכלל, טוב כשלהורים יש זמן נטו עם כל ילד לחוד! בזמן זה טוב לשוחח עם הילד, לעשות איתו דברים שהוא אוהב במיוחד, ולתת לו להרגיש "בן יחיד", לפחות פעם בשבוע.
    אפשר גם לבקש את הגננת, שתיתן לו תפקידי אחריות בגן, כדי שלא ירגיש נחות מול הגדולים יותר, וכמובן - לבקש ממנה להתערב, אם היא רואה שמציקים לו.
    בסופו של דבר, הילד לומד להתמודד, וזה אפילו מחשל אותו.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו