לא יודעת מה לעשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת מה לעשות
    רונית
    03/12/2014

דר' יוכי שלום רב אודה לחוו"ד המקצועית
    פניתי אלייך מספר פעמים לגביי בני אשמח לשמוע את דעתך
    בני היה לפני מספר ימים בן 5 בסך הכל מתפתח יפה מטופל אצל מרפאה בעיסוק , קלינאית תקשורת וגננת שילוב
    ישנו חשד להפרעת קשב וריכוז
    פניתי היום לגננת על מנת להתייעץ איתה האם ללכת עם בני עכשיו לנוירולוג לבדיקת הנושא או להמתין מספר חודשים עם זה ככל הנראה אני ישאיר אותו גן על מנת שיגיע לכיתה א בשל יותר לציין כי הוא הכי קטן בגן , היא אמרה לי שהיא התכוונה ליצור איתי קשר ואני הקדמתי אותה והיא רוצה לבקש את אישורי לביצוע אבחון פסיכולוגי
    רציתי לדעת מהם השלכות לכך

לציין כי נועם בגיל 4 עבר אבחון פסיכולוגי

שאלה נוספת רצייתי לדעת אלו טיפולים מומלצים לילדים עם הפרעת קשב וריכוז פרט לריטלין - אני באופן אישי מאוד מתנגדת למתן תרופה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות - תגובה

04/12/2014

רונית שלום,
    למעשה, את שואלת לגבי 2 בדיקות.
    1. בדיקת נוירולוג : במכונים להתפתחות הילד מקובל, שהילד נבדק ע"י נוירולוג-ילדים אפילו כבדיקה ראשונית, מייד כשהוא מגיע למכון, ובוודאי כאשר הוא כבר נבדק ומטופל ע"י 2 אנשי מקצוע אחרים. לכן, הייתי בהחלט ממליצה על בדיקה כזו. הנוירולוג הוא גם רופא התפתחותי, והתרומה שלו עשוייה להיות חיובית ומשמעותית.
    2. בדיקה פסיכולוגית. : ילד עם קשיים בהתפתחות, כפי שנראה אצל הילד שלך, מקובל שהוא עובר אבחון פסיכולוגי בין גיל 5-6. זאת, כדי לראות את הבשלות לביה"ס, וכדי לנסות לאתר מראש תחומי קושי שעלולים להשפיע על הלמידה שלו, בקריאה, בכתיבה או בחשבון, למשל. לכן, הגננת מבקשת את הפסיכולוגית של הגן לאבחן את הילד, וגם לערוך עליו תצפית בגן. כך אפשר יהיה לדעת אם נכון להעלותו לכתה א', או עדיף להשאיר אותו עוד שנה, וכן - אם יעלה לכתה א', האם יזדקק לעזרה לימודית. גם אבחון זה עשוי לתרום לך מידע, ויקל עלייך לעשות את ההחלטה הנכונה לגבי המשך הדרך.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רונית
    05/12/2014

תודה על תשובתך

במידה ויעבור אבחון פסיכולוגי אני מעוניינת שהוא יעבור אותו באופן פרטי האם מערכת החינוך יכולה להתנגד לכך ?

בני הוא יליד נובמבר ולמיטב הבנתי זה נתון לשיקול דעתי האם להשאיר אותו גן זאת אומרת שאין צורך באישור פסיכולוגי

לעניין הנוירולוג האם לדעתך לבצע את האבחון עכשיו או בשלב מאוחר יותר בהנחה שהוא נשאר גן

אם לומר את האמת אני מתוסכלת וממש מרגישה כי לא נותנים לבני לגדול בשקט בסך הכל מדובר בילד מקסים , הוא ילד שקט עם שובבות טובה ובריאה וממושמע לכל כללי הגן ,מאוד חברותי יש לו הרבה חברים בגן .

אני לא מתכחשת לאיחור ההתפתחותי הוא אכן קיים ולדעתי כתוצאה מאיחור בתפיסה נכונה של הצבע - רק לפני חצי שנה הוא התחיל לאחוז את הצבע ועד אז הוא נמנע מציור וכל הזמן היה אומר לא רוצה לצייר כי הוא לא יודע הביטחון מתחיל לחזור לו אבל קיים פער של שנה שלא התנסה בציור ולכן הנושא הגרף מוטורי חלש

הוא הולך לחוג שחיה ורשמתי אותנו לחוג סדנה רכה שמטרת החוג היא שבכל מפגש מכינים יצירה אחרת כאשר הילד הוא זה שמחליט כיצד לבצע את היצירה ללא שום ביקורת מהסביבה - אתמול הוא הכין בית מקרטון ונגע בדבק ובעוד חומרים ללא כל בעיה באופן כללי היה מעדיף שאני ייגע בדבק אך כשראה שאני לא נוגעת בדבק אינו נמנע מהמגע

יודע לספור עד 20 מבצע דפי עבודה של הכנה לכיתה א יודע לזהות יוצא דופן מספרים עד 10 יודע לזהות יודע איך כותבים את השם שלו לא יודע לכתוב אותו אך מזהה את האותיות ויודע מה בא אחרי מה

מרכיב פאזלים של 48 חלקים בצורה מושלמת
    אם נותנים לו לחזור על ציור מקווקו יודע - הציור לא בא לו באופן ספונטני אך אם מבקשים יודע לצייר דשא שמש
    איש מצייר ראש גדול עיניים אף ופה , הידיים יוצאות מהראש והרגליים יוצאות מהגוף
    מאוד מקפיד לצייר גם שיער

בגן הגננת מתעקשת על כך כי קיימת הפרעת קשב וריכוז בשעת מפגש יושב אם כולם ולא קם מהכיסא ולא מפריע לילדים אחרים לדבריה חולמני לא ברור לי כיצד יודעת שאינו מקשיב ייתכן כי חולמני אך כן מקשיב לא כל כך ברורה לי האינדיקציה' ייתכן כי חולמני לפרקים קצרים לא לכל הזמן

אשמח לחוו"ד
    האם זה כל כך נורא שילד בן 5 עדיין לא יודע להעתיק את שמו או סתפ צורה שנותנים לו להעתיק האם הפער הוא כזה גדול היה ב16/11/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו