מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשךרונית05/12/2014
לציין כי יודע לצייר ריבוע ,משולש קיים קושי ,מצייר צלב ללא בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
06/12/2014רונית שוב שלום,
ניכר שקשה לך לקבל את ההערכה של הגננת, וכי את רואה בדבריה מעין ביקורת לא מוצדקת על הילד שלך. אני מציעה לך להשלים עם ההערכה שלה, ולראות אותה כמקצועית, מאחר שיש לה נסיון בוודאי עם ילדים רבים, והיא יכולה להשוות בקלות בין הילדים, ולזהות מתי ילד חורג מן הנורמה הממוצעת של הילדים האחרים.
אין זה אומר שהילד שלך לא תקין, אלא שיש לו כנראה כמה תחומים של קושי, לא נוראי, וכדאי לטפל בכך, ולא להטמין את הראש בחול. תמיד מוטב לטפל מוקדם, כדי שהקושי לא יתקבע, והילד לא יסבול מכך.
כפי שהצעתי לך, כדאי לפנות למקום מסודר בתחום התפתחות הילד, שם יש צוות, שעובד בשתוף-פעולה. כדאי שיראה אותו רופא עכשו, גם אם לא יעשה כלום, ויזמין אתכם לביקורת בעוד שנה. במצב כזה, בדיקת הביקורת תהייה אמינה יותר, כיוון שהרופא כבר יכיר את הילד.
ממליצה לך להרגע, לקוות לטוב.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רונית08/12/2014דר יוכי שלום ,
היה לי חשוב לחשוב על דברייך ואני מודה לך על הכנות !!!!
כפי שציינתי אני ני לא מתכחשת שלבני יש קושי , קושי שאני ראיתי אותו בגיל 3 והלכתי איתו למרפאה בעיסוק באופן פרטי עד שהתפנה תור דרך הקופה ......
אני כל הזמן שומעת את המילה שיש לבני הפרעת קשב וריכוז ואני טועה ביני לבין עצמי האם הקושי שנאמר לי מהגורמים המקצועיים הוא אכן נכון או כי קיים קושי קוגניטיבי אחר
כפי שציינתי בני הולך לחוגים , להצגות ללא כל בעיה ,ילד מאוד חברותי אני לא רואה שוני בהתנהגות שלו מול ילדים אחרים פרט לעובדה שהוא קצת ביישן אך זוהי תכונת אופי .
אני קוראת דיי הרבה ניזונה בעיקר מהאינטרנט לא יודעת אם זה טוב או רע לענין הפרעת הקשב והריכוז ,קוראת על תופעות הלואי של הריטלין ואם לומר את האמת אני שואלת את עצמי עד לאן הגענו האם היתרונות של התרופה אכן עולות על החסרונות שלה אני לא בטוחה בכך .
בהמשך לעצתך לקראת חודש מרץ אני יפנה ליחידה להתפתחות הילד במקום מגוריי ויבקש שבני יעבור אבחון פסיכולוגי
לענין ההפרעת קשב וריכוז אני יפנה בימים הקרובים נוירולוג דרך הקופה , אני בקופת חולים כללית ומברור קצר שמעתי על דר' עדי אדר אשמח לדעת אם שמעת על האבחונים שלו או עליו ובמידה וקיימים נוירולוגים בעלי שם בהבחנת קשב וריכוז אשמח אם תוכלי להמליץ לי עליהם גם אם מדובר ברופאים שאינם עובדים עם הקופה
מתנצלת על האורך ואין מספיק מילים בפי כדי להודות לך על העבודה הנפלאה שאת עושה בפורום הנ"ל
יום מקסים
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
08/12/2014רונית שוב שלום,
בשנות החיים הראשונות התמונה היא הרבה פעמים מעורבת, ובאמת קשה להפריד לעתים בין קושי קוגניטיבי, למשל קושי של הילד ללמוד או להבין דברים, לבין קשיים בקשב וריכוז. כי הרי ילד שמתקשה להבין, לא יהיה קשוב, יחפש עיסוקים אחרים, ויעשה רושם של מפוזר והיפראקטיבי.
מאידך, לכל איש מקצוע יש צבירה של נסיון עם עשרות ומאות ילדים, וכך הידע שלו מתבסס, ולדעתי, הוא תמיד אמין הרבה יותר מאשר קריאת מידע באינטרנט.שימי לב שהרבה מאתרי האינטרנט ממומנים ע"י חברת תרופות או גופים מסחריים אחרים, ויש להם עניין מיוחד בדרך שבה הם מציגים את הדברים.
לגבי הריטלין - את צודקת שעלולות להיות לתרופה תופעות לוואי, כמו לכל תרופה. אבל : א. התרופה ניתנת תחת מעקב רופא צמוד. ב. יש היום כמה תרופות, וניתן להתאים לכל ילד את התרופה ואת המינון האישי המתאים לו. שוב, אני מרגישה שקשה לך לסמוך על אנשי המקצוע, אבל אין להם תחליף!!
שמעתי על ד"ר אדר, דברים טובים. איך אומרים ? תחשבי טוב ויהיה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונית09/12/2014בוקר טוב ,
תודה רבה , עזרת לי מאוד
המשך יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)