מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 4 לא הולך לבד לחבריםדודי18/12/2014
ערב טוב
בני בן ה-4 ילד חברותי וחמוד. הוא בגן טרום חובה ויש לו שם די הרבה חברים. הוא מזמן הרבה חברים אלינו, והולך לחברים.
הוא ילד קצת ביישן, אבל בכל זאת מאוד אהוב ומוזמן הרבה. אציין שהוא מאוד קשור אלינו ההורים.
הבעיה היא, שכל החברים שלו מגיעים אלינו, וההורים משאירים אותם והולכים לשעה- שעתיים, ומשאירים אותם אצלנו לבד.
לעומת זאת, בני לא מוכן בשום אופן להישאר לבד אצל חבר. עוד לא ניסינו את זה, כי רק מלדבר על זה הוא מתחיל להילחץ, ולא רוצה בשום אופן, ולא מסכים. לא ננסה לעשות זאת ללא תיאום איתו, כי הוא יעשה סצינות ובכי, ואני לא רוצה להשאיר אותו כך אצל חבר (אף אחד מהם גם לא יהנה מזה...).
אציין, שעד השנה הוא היה בגן פרטי, ונכנס לגן מעורב של טרום טרום + טרום חובה, כך שיש שם לא מעט ילדים שזו השנה השנייה שלהם בגן, והם מכירים יותר טוב.
מה דעתך? איך ניתן לשכנע אותו לנסות ללכת לבד? (אני גם לא רוצה שיתפסו אותו כ"שונה" , וגם לא רוצה "להתנחל" אצל הילדים האלה בבית, כדי שימשיכו ויזמינו אותו...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 לא הולך לבד לחברים - תגובה
18/12/2014נעמי שלום,
ייתכן שהבטחון העצמי עדיין נמוך מעט, והילד זקוק למקום שבו הוא מרגיש יותר בטחון, וזה הבית.
אני מציעה לא ללחוץ אותו כרגע, ולתת לו להיות המארח אצלכם בבית. אני משוכנעת שעוד כמה חדשים גם יהיה מוכן להתרחק מהמקום הבטוח וללכת לחברים. זה יגיע. סבלנות !
כל טוב וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)