ילדה שמסרבת לאכול בגן.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שמסרבת לאכול בגן.
    אביב
    11/01/2015

שלום רב,

ביתי בת שלוש וחצי נמצאת בגן שפתי בגלל איחור בהתפתחות השפה וחשד לבעיות בתקשורת.
    ישנה התקדמות מתחילת השנה אבל ישנה בעיה שמטרידה אותי וזה שהיא לא אוכלת את ארוחת הבוקר שהיא מביאה מהבית. אני שואלת אותה מה להכין לה לארוחת הבוקר ושמה לה בדיוק מה שהיא מבקשת אבל כשמגיעה השעה לאכול היא מתחילה לבכות ואומרת שהיא לא רוצה לאכול. את הפרי שמחלקים בצהריים היא אוכלת למרות שלאחרונה אמרו לי שגם עם זה היא התחילה לעשות בעיות.
    אציין שהיא אוכלת יפה מאוד בבית אבל בגן היא מסרבת לאכול. למה זה קורה? על מה זה מעיד? קשור לתקשורת? הרצון שלה לשלוט במשהו? אני כבר לא יודעת מה לחשוב...
    אודה על תשובתך

אביב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שמסרבת לאכול בגן.

הוספת תגובה

• ילדה שמסרבת לאכול בגן. - תגובה

11/01/2015

אביב שלום,
    אין לי תשובה ברורה לשאלתך, אף שמוכרים לי כמה מקרים כאלה : ילדים שלא רצו לאכול בגן, או לא היו מוכנים לישון בגן. לפעמים זה קשור בתחושה של חוסר בטחון של הילד, לפעמים זה נובע מהרגלים מסויימים שיש בבית, ואין בגן. למשל, שבבית עוזרים לילד לאכול, ובגן לא. אולי זה מביך אותה, שכל הילדים אוכלים יחד. אינני רואה קשר לתופעה זו עם קשיי התקשורת.
    הדרך לנסות לפתור את החידה היא לבקש מעוזרת הגננת להסתכל על הילדה ולנסות לראות מה מפריע לה. אולי אפילו לצלם אותה בזמן שהילדים אוכלים. אפשר לבקש מהעוזרת להציע לילדה עזרה, או אפילו רק לשבת לידה.
    לצערי, צריך פשוט לנסות פתרונות שונים, עד שתצליחו, או עד שהילדה תסתגל ותאכל כרגיל.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה..

אביב
    11/01/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו