גמילה מחיתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    ניצה אלבז
    06/02/2015

הילד שלי בן שנתיים ועשרה חודשים ניסינו להתחיל גמילה הוא לא ממש רוצה רק פיפי הוא עושה בשירותים מה שמדהיג אותי ממש שהילד מתאפק לקקי לא מוכן לעשות בכלל לא בשירותים ולא בחיתול הוא יכול להתאפק כמה ימים ושהוא כבר לא יכול להתאפק הוא עושה ממש בצרחות ובכי שממש מלחיץ אותי היינו אצל הרופאת משפחה והיא נתנה לו תרופה לשילשולים וגם הוא מתאפק יומיים עד שהוא עושה ושהוא עושה בצעקות ופחד וכל היום מתלונן על כאבי בטן מה עושים אני ממש מתוסכלת מזה הרופאה אמרה שזו בעיה פסיכולוגית אבל מה עושים עם זה ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

06/02/2015

אמא יקרה שלום,
    עשיית הצרכים באסלה היא תוצאה של מספר תהליכים, שצריכים להבשיל אצל הילד : תהליך נוירולוגי, פיזיולוגי ופסיכולוגי. למעשה, כפי שאת מתארת, הילד שלך מתאפק, ופירושו של דבר שהוא מסוגל כבר לשלוט בשרירי היציאה. אבל, כמו הרבה ילדים צעירים, הוא כנראה פוחד לעשות את הצואה באסלה. זה לא נוח לשבת (הם פוחדים שיפלו לתוכה), יש לילדים הרגשה לא נעימה כשהם מרגישים את יציאת הצואה. ולכן ההימנעות.
    הדרך היחידה שפועלת היא להניח לילד !!! ממילא, הוא צעיר מאד, ואין שום סיבה ללחוץ עליו להיגמל. אחוז לא קטן של הילדים נגמלים בגיל שלוש וחצי-וארבע, וזה לגמרי בנורמה.
    עזבו אותו ! תנו לו לעשות כפי שהוא רוצה, אל תדברו על זה, אל תכעסו ואל תשדרו לו שהוא נכשל. תראו שבעוד כמה חדשים זה יגיע.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד מתאפק

ניצה אלבז
    06/02/2015

זה מה שעשינו אבל עכשיו הוא לא רוצה לעשות גם בחיתול הוא מתאם ורץ בכל הבית עד שעובר לו הוא נרגע אבל לא עושה כמה ימים עד שהוא כבר לא מצליח להתאפק אחרי כמה ימים הוא עושה בחיתול בצרחות של ממש אישה יולדת זה ממש מפחיד ומלחיץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד מתאפק - תגובה

06/02/2015

בוודאי שאם הוא מתאפק, הצואה יבשה וקשה, והיציאה כואבת מאד. זה יוצר מעגל קסמים שלילי, הגורם לילד להתאפק עוד יותר. לכן, טוב להניח לילד, לתת לו להרגע, ואז הדברים מסתדרים. במצב של התאפקות קיצונית, נותנים איזה מרכך לצואה, כמו שמן כלשהו, או חומרים טבעיים, כדי לגרום ליציאה יומית, שאינה כואבת. חשוב גם להוסיף מרכיבים למזון, כמו סיבים, פירות וירקות טריים, שמקלים על צואה רכה.
    נראה לי שהילד כרגע במשבר, ומאד לחוץ סביב העניין. העיקר הוא לאפשר לו להרגע : לא לדבר על היציאות, ולא ללחוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו