מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מחיתוליםניצה אלבז06/02/2015
הילד שלי בן שנתיים ועשרה חודשים ניסינו להתחיל גמילה הוא לא ממש רוצה רק פיפי הוא עושה בשירותים מה שמדהיג אותי ממש שהילד מתאפק לקקי לא מוכן לעשות בכלל לא בשירותים ולא בחיתול הוא יכול להתאפק כמה ימים ושהוא כבר לא יכול להתאפק הוא עושה ממש בצרחות ובכי שממש מלחיץ אותי היינו אצל הרופאת משפחה והיא נתנה לו תרופה לשילשולים וגם הוא מתאפק יומיים עד שהוא עושה ושהוא עושה בצעקות ופחד וכל היום מתלונן על כאבי בטן מה עושים אני ממש מתוסכלת מזה הרופאה אמרה שזו בעיה פסיכולוגית אבל מה עושים עם זה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
06/02/2015אמא יקרה שלום,
עשיית הצרכים באסלה היא תוצאה של מספר תהליכים, שצריכים להבשיל אצל הילד : תהליך נוירולוגי, פיזיולוגי ופסיכולוגי. למעשה, כפי שאת מתארת, הילד שלך מתאפק, ופירושו של דבר שהוא מסוגל כבר לשלוט בשרירי היציאה. אבל, כמו הרבה ילדים צעירים, הוא כנראה פוחד לעשות את הצואה באסלה. זה לא נוח לשבת (הם פוחדים שיפלו לתוכה), יש לילדים הרגשה לא נעימה כשהם מרגישים את יציאת הצואה. ולכן ההימנעות.
הדרך היחידה שפועלת היא להניח לילד !!! ממילא, הוא צעיר מאד, ואין שום סיבה ללחוץ עליו להיגמל. אחוז לא קטן של הילדים נגמלים בגיל שלוש וחצי-וארבע, וזה לגמרי בנורמה.
עזבו אותו ! תנו לו לעשות כפי שהוא רוצה, אל תדברו על זה, אל תכעסו ואל תשדרו לו שהוא נכשל. תראו שבעוד כמה חדשים זה יגיע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד מתאפק
ניצה אלבז06/02/2015זה מה שעשינו אבל עכשיו הוא לא רוצה לעשות גם בחיתול הוא מתאם ורץ בכל הבית עד שעובר לו הוא נרגע אבל לא עושה כמה ימים עד שהוא כבר לא מצליח להתאפק אחרי כמה ימים הוא עושה בחיתול בצרחות של ממש אישה יולדת זה ממש מפחיד ומלחיץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד מתאפק - תגובה
06/02/2015בוודאי שאם הוא מתאפק, הצואה יבשה וקשה, והיציאה כואבת מאד. זה יוצר מעגל קסמים שלילי, הגורם לילד להתאפק עוד יותר. לכן, טוב להניח לילד, לתת לו להרגע, ואז הדברים מסתדרים. במצב של התאפקות קיצונית, נותנים איזה מרכך לצואה, כמו שמן כלשהו, או חומרים טבעיים, כדי לגרום ליציאה יומית, שאינה כואבת. חשוב גם להוסיף מרכיבים למזון, כמו סיבים, פירות וירקות טריים, שמקלים על צואה רכה.
נראה לי שהילד כרגע במשבר, ומאד לחוץ סביב העניין. העיקר הוא לאפשר לו להרגע : לא לדבר על היציאות, ולא ללחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)